Gratis vouchers voor energiebesparende producten
Gepubliceerd op: 18-01-2021
Geprint op: 03-03-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/energievouchers/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam gaat inwoners een eindje op weg helpen om energie te besparen in hun woning. Rotterdammers kunnen hiervoor vanaf 18 januari een gratis Energievoucher aanvragen ter waarde van 90 euro.

Met deze digitale waardebon kunnen ze een digitaal energiebespaaradvies aanvragen of energiebesparende producten kopen zoals tochtstrips, isolerend radiatorfolie of een waterbesparende douchetimer.

Iedere inwoner kan tot 31 maart deze Energievoucher bestellen. De gemeente hoopt vooral mensen met een krappe beurs over de drempel te helpen. ‘Met een kleine investering kun je vaak al heel veel geld aan energie besparen. Dat is goed voor het klimaat en voor je portemonnee’, zegt verantwoordelijk wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid).

Webshop tijdelijk gesloten

De webshop is momenteel gesloten. Door enorme toeloop kan de webshop niet alle aanvragen goed verwerken. De webshop zal weer opengaan op maandag 25 januari 2021. Excuses voor het ongemak.

Energiebespaaradvies

Met de Energievoucher kunnen Rotterdammers energiebesparende producten bestellen op een speciaal daarvoor ingerichte webshop. De digitale waardebon van 90 euro is ook in te wisselen voor een uitgebreid energiebespaaradvies of een combinatie van bespaarproducten en een kleinere energiebespaaradvies. De bestelde producten worden met een elektrische bakfiets aan huis bezorgd.

Duurzaam010.nl

Gelijktijdig met het beschikbaar komen van de Energievouchers wordt ook de nieuwe website van Duurzaam010 gelanceerd. Dat is het nieuwe platform van de gemeente over duurzaamheid. Hier kunnen Rotterdammers advies krijgen over alle vormen van verduurzamen; van het aanleggen van een geveltuintje tot het leggen van zonnepanelen op je dak. Ook is daar alle informatie te vinden over het aanvragen van duurzaamheidssubsidies.