Energietoeslag geeft rust
Gepubliceerd op: 06-07-2022
Geprint op: 17-08-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/energietoeslag/
Ga naar de hoofdinhoud

Voor Rotterdammers met een laag inkomen is er de energietoeslag. Deze toeslag van € 800 is bedoeld als steuntje in de rug bij het betalen van de hogere energiekosten.

Iemand die alleen woont en een lager inkomen heeft dan € 1.455 euro per maand, komt in aanmerking voor de energietoeslag. Ook een gezin van twee of meer personen komt in aanmerking als het inkomen niet meer dan € 2.075 euro is. En een echtpaar met AOW als het inkomen niet meer is dan € 2.185 euro is.

Gebruik maken van daluren

Eén van de personen die de energietoeslag al heeft ontvangen is de Rotterdamse Viola. Ze heeft dit bedrag opzijgezet als de energierekening straks hoger uitvalt. Om de kosten in de tussentijd zoveel mogelijk te drukken, neemt ze al een aantal maatregelen. Zoals de verwarming aanzetten pas wanneer dat echt nodig is. ‘Ik hou kou zoveel mogelijk buiten met tochtstrips en deuren dichthouden tijdens koude maanden. En ik probeer elektrische apparaten zoveel mogelijk te gebruiken tijdens daluren. Dat zijn uren waarin de energietarieven wat lager zijn. Dit is meestal in het weekend.’

Rust

De toeslag geeft Viola in elk geval meer rust. ‘Ik slaap er beter door. Voor iedereen die krap bij kas zit zou ik zeggen: kijk gauw of je ervoor in aanmerking komt en vraag de toeslag direct aan!’

Meer informatie

De energietoeslag is een eenmalige toeslag van € 800 euro voor mensen met een minimuminkomen of iets daarboven. In Rotterdam hebben zo’n 83 duizend personen recht op deze toeslag. Aanvragen gaat via de pagina Energietoeslag.

Wilt u graag hulp bij de aanvraag? Bel dan naar 14 010 of loop binnen bij een Huis van de Wijk bij u in de buurt. De energietoeslag kan nog in heel 2022 aangevraagd worden. De gemeente heeft naast de energietoeslag nog meer financiële extraatjes voor Rotterdammers met een laag inkomen. Kijk op de pagina Extraatje010 voor meer informatie.