Vooraf opgenomen droneshow luidt 2021 in
Gepubliceerd op: 30-12-2020
Geprint op: 16-01-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/droneshow/
Ga naar de hoofdinhoud

Ter vervanging van het Nationale Vuurwerk wordt 2021 dit jaar ingeluid met een film van een droneshow. Rotterdammers kunnen deze, al eerder opgenomen, show thuis vanaf de bank op 31 december om 23.50 uur zien op Rijnmond en AD.nl.

Door COVID-19 vindt het Nationale Vuurwerk in Rotterdam dit jaar niet plaats. Als alternatief hebben Drone Light Labs en Mothership daarom een droneshow opgenomen bij de Maas. Omdat de show eerder is opgenomen is er met de jaarwisseling dus géén evenement of droneshow bij de Erasmusbrug.

Deze film is de afgelopen weken op meerdere avonden in het geheim in de stad uitgevoerd en opgenomen. Dat heeft geresulteerd in een korte film waarin de 'lichtpuntjes' (verbeeld door drones) in de stad tot leven worden gewekt.

Nieuwe dag

De film moet het gevoel van een 'nieuwe dag' in beeld brengen. De drager van het verhaal is een jong en sprookjesachtig figuur,  die wordt vergezeld door zijn trompet. Hij neemt symbolisch de last van het land op zijn schouders en laat alle moeilijkheden van het afgelopen jaar met muziek en licht naar de hemel stijgen. De film is geregisseerd door Ivan Barbosa. De muziek die de film begeleidt wordt gespeeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Meer informatie

De korte speelfilm wordt op 31 december uitgezonden van 23.50 uur als officiële aftelmoment naar 2021 op TV Rijnmond, Rijmond.nl en via AD.nl. Meer informatie is te vinden op Rotterdam Festivals.