De Meent is vier weekenden ’s avonds dicht
Gepubliceerd op: 26-06-2020
Geprint op: 08-07-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/demeent/
Spring naar het artikel

De Meent wordt de komende vier weekenden, van 26 juni tot en met 18 juli, in de avonduren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Dit heeft burgemeester Aboutaleb besloten naar aanleiding van nachtelijke verkeersoverlast die ervaren wordt door bewoners en ondernemers.

De omwonenden ervaren al enkele weken rijen ronkende auto’s en aanhoudend getoeter voor de terrassen en woningen. De gemeente Rotterdam neemt deze klachten serieus en sluit daarom de komende vier vrijdagen tussen 21.00 en 02.30 uur en op zaterdag tussen 20.00 en 02.30 uur de straat af.

Veiligheid

Dit alles om de veiligheid te waarborgen en de verkeersoverlast te verminderen. Over vier weken wordt bekeken of deze nachtelijke afsluiting positief effect heeft gehad en wat de vervolgmaatregelen zijn.

Omleidingen

Tussen de Coolsingel en de Delftsevaart is de Meent dicht in beide richtingen op vrijdagen tussen 21.00 uur en 02.30 uur en zaterdag tussen 20.00 en 02.00 uur.

  • Bestemmingsverkeer kan de Meent op via Pompenburg en Haagseveer.
  • Vanaf de Goudsesingel blijft de Meent in beide richtingen bereikbaar tot aan de Binnenrotte.
  • Vanaf de Binnenrotte geldt eenrichtingsverkeer tot aan de Delftsevaart. Terug naar de Meent? Rij dan via de Binnenrotte naar de Lombardkade en Delftsevaart.
  • Alle zijstraten van de Meent blijven bereikbaar.
  • Voor hulpdiensten blijft de weg ook bereikbaar.

Kijk op Rotterdamonderweg.nl/meent voor de actuele bereikbaarheidsinformatie.

\