Vergunningen deelvervoer
Gepubliceerd op: 05-02-2020
Geprint op: 21-02-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/deelmobiliteit/
Spring naar het artikel

Om wildgroei van het aantal deelfietsen en deelscooters aan te pakken, heeft de gemeente vergunningen verleend. De bestaande aanbieders blijven en er is een nieuwe naam bijgekomen.

Rotterdam heeft ruimte voor 6500 deelvoertuigen: 3000 fietsen, 2000 brom- en snorfietsen, 1000 elektrische steps en 500 bakfietsen en andere vormen van deelvervoer. Voor steps, bakfietsen en andere vervoersmiddelen zijn nu geen vergunningen verleend. Het maximum aantal voertuigen wordt bijgesteld als er meer of minder vraag is.

Vraag en aanbod

Volgens wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit) is het goed dat de aanbieders een vergunning krijgen: 'Deelmobiliteit is niet meer weg te denken. Met de vergunningen zorgen we dat het aanbod meegroeit met de vraag en voorkomen we overlast van niet gebruikte of slordig geparkeerde deelfietsen of deelscooters.'

Nieuwe aanbieders

Naast de huidige aanbieders in de stad verwelkomt Rotterdam ook een nieuwe partij voor elektrische scooters: Check. Net als GoSharing, dat startte vlak voor de invoering van de verplichte vergunning, biedt Check ook 400 elektrische scooters om te delen.

Meer informatie

Uitgebreidere informatie vindt u op de pagina Deelvervoer.

\