Dag van het Slachtoffer
Gepubliceerd op: 22-02-2021
Geprint op: 06-03-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/dag-van-het-slachtoffer/
Ga naar de hoofdinhoud

Een buddy die slachtoffers van seksueel misbruik bijstaat. Vandaag, op de Dag van het Slachtoffer, start het Lofly-buddyproject. Ook start de virtuele kunstexpositie Kracht door Kunst. De gemeente Rotterdam ondersteunt deze initiatieven.

In het Lofly-project krijgen slachtoffers wekelijks een dagdeel hulp van een buddy. De buddy's, Loflies genoemd, waren zelf ook ooit slachtoffer van seksueel geweld en misbruik. Zij worden gekoppeld aan mensen die nog worstelen met psychische klachten, schuld, schaamte en eenzaamheid. Samen werken ze eraan uit een isolement te komen en maken ze stappen om weer deel te nemen aan de samenleving.

Virtuele kunst

Naast het buddyproject start op Dag van het Slachtoffer een virtuele kunstexpositie. De kunstwerken zijn gemaakt door slachtoffers van seksueel geweld. Vanaf maandag is de expositie te zien via de gemeentelijke pagina Huiselijk Geweld. De exposite duurt tot en met 21 mei.

Meer informatie

Bent u zelf slachtoffer van seksueel geweld? Of speelt het in uw omgeving? Zoek dan contact met het Centrum Seksueel Geweld Rotterdam via de website of bel 0800 - 0188. Het centrum helpt iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt en hierdoor klachten heeft.