Weer veilig naar theater, museum of bioscoop
Gepubliceerd op: 03-12-2020
Geprint op: 16-01-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/cultuurbezoek/
Ga naar de hoofdinhoud

Het is even wennen. Niet luidkeels meezingen met een concert, een bioscoopzaal met allemaal lege plekken of een theaterbezoek zonder drankje achteraf. Maar cultuurbezoek kan weer in coronatijd.

Lang en uitgebreid naar een mooi schilderij kijken. Met een klein clubje een intieme theatervoorstelling bijwonen. Museum-, bioscoop- of schouwburgbezoek hoeft door de coronamaatregelen niet altijd minder verrassend te zijn.

Versoepeld

Sinds 19 november zijn de coronamaatregelen in culture instellingen weer iets versoepeld. Iedereen mag weer met een groep van maximaal 4 personen of 1 huishouden naar het theater, de bioscoop, het museum, de bibliotheek of een concert. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee.

Er mogen maximaal dertig bezoekers naar een theater, museum of bioscoop. Reserveer daarom ruim op tijd kaarten of een tijdslot. In de bioscoop en het theater krijgen bezoekers een vaste zitplaats.

Veilig bezoek

Blijf thuis bij gezondheidsklachten, zoals verkoudheid en koorts en laat u testen. Kom op de gereserveerde tijd en niet te vroeg, want dan ontstaat er een wachtrij. Vul de gezondheidscheck in bij de deur en ontsmet regelmatig uw handen. Binnen staan de looprichtingen aangegeven: volg de route en houd 1,5 meter afstand. Het dragen van een mondkapje is verplicht bij het lopen of staan. Op de gereserveerde stoel mag het mondmasker af.

Per locatie kunnen de voorzorgmaatregelen verschillen. Bekijk daarom vooraf de website van de te bezoeken plek.

Meer informatie

  • Plan uw bezoek vooraf. Bestel kaarten of reserveer een tijdslot.
  • Blijf thuis bij klachten zoals hoesten, koorts en verkoudheid.
  • Draag een mondkapje bij binnenkomst.
  • Een overzicht van het hele culturele aanbod van Rotterdam is te vinden op uitagendarotterdam.nl.