Ontspannen bij de Crooswijksebocht
Gepubliceerd op: 27-08-2022
Geprint op: 04-10-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/crooswijksebocht-vernieuw/
Ga naar de hoofdinhoud

De Crooswijksebocht in Rotterdam Crooswijk is opgeknapt. Rotterdammers kunnen nu nog meer genieten van de Rotte.

Een deel van de kade is vervangen door een groene oever. Op de ligweides staan bankjes en zijn er bomen en planten. U kunt er picknicken, lezen of elkaar ontmoeten. Ook zijn er natuurlijke speelplekken voor kinderen, en langs het water liggen fiets- en wandelpaden.

Op een nieuwe steiger op de hoek bij de Linker Rottekade, kunt u aan het water zitten. Boten kunnen er tijdelijk aanleggen. Op meerdere plekken langs de Rotte kunt u boten of sup boards ook huren. Zo kunt u peddelend het centrum en Rotterdam-Noord ontdekken. Varen kan zelfs helemaal tot aan Moerkapelle.

Een tweede steiger, even verderop bij de gemeentelijke begraafplaats Crooswijk, maakt uitvaarten per boot mogelijk.

Gezellig en uitnodigend

Volwassenen, buurtkinderen en organisaties zoals Stichting Plezierrivier de Rotte dachten de afgelopen jaren mee over de inrichting van de Crooswijksebocht.

Bewoner Amar: 'Ik ben heel blij met hoe het geworden is. Vroeger was het hier bijna allemaal steen en konden we alleen maar over de stoep langs de huizen wandelen. Vanuit waar ik woon, in het Oude Noorden, doe ik nu heel vaak met mijn hond Omeed een rondje langs beide kanten van de Rotte via de fietsbrug en de Zaagmolenbrug of de Noorderbrug.'

Bewoonster Natasja: 'Ik woon hier tegenover, op vier hoog, en dit is nu heel mooi om op uit te kijken. Het is ook nog eens heel gezellig en uitnodigend geworden. Vooral met die extra bomen ben ik blij. Er spelen nu altijd veel kinderen.'

'Ik ben heel blij met hoe het geworden is. Vroeger was het hier bijna allemaal steen en konden we alleen maar over de stoep langs de huizen wandelen.'

Amar - Bewoner

Aantrekkelijke rivieroevers

De officiële opening was op zaterdag 27 augustus, bij het jaarlijks terugkerende Waterfestival aan de Rotte (Derotte.nl). De vernieuwing is onderdeel van het programma Rivieroevers, waarmee gemeente en partners de oevers van de Rotte en de Nieuwe Maas groener en aantrekkelijker maken voor recreatie.

Het opknappen van de Crooswijksebocht is een samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Recreatieschap Rottemeren en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De provincie Zuid-Holland zorgde ook voor een bijdrage via het uitvoeringsprogramma van het Hof van Delfland.