Coronacoaches helpen met terrassen
Gepubliceerd op: 26-04-2021
Geprint op: 10-05-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/coronacoaches-terrassen/
Ga naar de hoofdinhoud

De terrassen mogen sinds 28 april weer open. Vanwege de landelijke coronaregels is het voor veel Rotterdamse horecaondernemers nog een flinke klus om hun terras coronaproof te maken. Coronacoaches kunnen daarbij helpen.

'Hoe moeten de tafeltjes staan? Hoe richt je de reserveringen in? Telt iemand die komt afhalen ook mee als bezoeker? En hoe doe ik dat als er een gezin met zes kinderen langskomt?' Volgens beleidsadviseur Madelief Smulders zijn er bij het openen van de terrassen veel zaken waar horecaondernemers rekening mee moeten houden.

Coronaproof terras

Om hen te helpen kwam Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op het idee om coronacoaches in te zetten. De gemeente heeft dat idee overgenomen. 'Ondernemers mogen hun terrasopstelling nu twee keer zo groot maken en op de parkeervakken vóór hun zaak een terrasvlonder plaatsen', legt Smulders uit. 'Zo geven we ze ruimte om te ondernemen. De coronacoach helpt om dat coronaproof te doen. Bijvoorbeeld met de indeling van de tafeltjes en stoelen of het aanleggen van looproutes.'

Voorwaarden terrassen

De terrassen buiten kunnen vanaf 28 april van 12.00 tot 18.00 uur open onder voorwaarden:

  • Het maximum aantal gasten is 50.
  • Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan.
  • Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar. Reservering is verplicht.

Pakket voor ondernemers

Horecastewards gaan in de week van 28 april ook met bakfietsen langs bij horeca-ondernemers met een speciaal horecapakket. Daarin zit 1,5 meter signing (poster, tape, pijlen) en een brief namens de wethouders Said Kasmi en Roos Vermeij. Ook beantwoorden de horecastewards de eerste vragen van ondernemers, en nemen hun naam en telefoonnummer op als er een afspraak met een coronacoach gewenst is.

Ook winkeliers die sinds 28 april weer open mogen krijgen een pakket met 1,5 meter signing, tape, pijlen, een poster en een brief namens de twee wethouders. De speciale hosts verdelen de pakketten en zijn er voor algemene vragen van zowel de detailhandel, horecaondernemers als bezoekers van de winkels en horeca.

Meer informatie

Ondernemers die advies willen van een coronacoach kunnen mailen naar horecavergunning@rotterdam.nl.