Proef corona-polsbandjes van start
Gepubliceerd op: 01-10-2021
Geprint op: 27-10-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/corona-polsbandjes/
Ga naar de hoofdinhoud

Dit weekend staan er twee mobiele controlepunten in het centrum van Rotterdam. Horecabezoekers kunnen er met een identiteitsbewijs en QR-code een corona-polsbandje ontvangen.

Burgemeester Aboutaleb liet deze week in een brief aan horecaondernemers weten dat in het centrum van Rotterdam op vrijdag 1 oktober en zaterdag 2 oktober mobiele controlepunten komen. Deze komen te staan bij het Stadhuisplein en op de Witte de Withstraat.

Polsbandjes

Het ministerie van Veiligheid en Justitie geeft toestemming om gebruik te maken van een polsbandje bij controle van een coronatoegangsbewijs. De gemeente Rotterdam werkt hieraan mee. De polsbandjes maken het voor horecazaken makkelijker om te controleren wie er een corona toegangsbewijs heeft. Het polsbandje is alleen op de dag van afgifte geldig en heeft per dag een andere kleur. Bij de controlepunten bij het Stadhuisplein en op de Witte de Withstraat kunnen bezoekers op vrijdag 1 oktober en zaterdag 2 oktober van 16.00 uur tot 23.00 uur terecht.

Proefperiode

De proef eindigt zaterdag 00.00 uur. Hetzelfde tijdstip als de sluitingstijden van de horecazaken. Als de proef van de corona-polsbandjes slaagt wordt er gekeken of het doorgaat en of er meer controlepunten komen.

Meer informatie

Zaterdag 25 september kwam er een einde aan de 1,5-meter-samenleving, Sindsdien geldt het coronatoegangsbewijs voor alle horeca. Horecabezoekers zijn verplicht om hun coronatoegangsbewijs te laten zien. Kijk voor meer informatie over regels voor de horeca op de pagina Horeca.