Coalitieakkoord: Eén stad
Gepubliceerd op: 10-06-2022
Geprint op: 28-06-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/coalitieakkoord-2022-2026/
Ga naar de hoofdinhoud

Leefbaar Rotterdam, VVD, D66 en Denk slaan de handen ineen voor één stad. De komende vier jaar ligt de focus op de uitvoering. Resultaatgericht en dichtbij de Rotterdammers.

Schouder aan schouder voor een veilige, schone en groene stad. Voor de bouw van veel betaalbare woningen en voor de aanpak van de energietransitie. Voor het bieden van kansen aan alle Rotterdammers. Voor het bestrijden van armoede en schuldenproblematiek, voor het tegengaan van racisme en discriminatie en nog veel meer. De komende vier jaar wordt er minder vergaderd en meer gedaan.

Oog voor elkaars belangen, zorgen en prioriteiten

Het coalitieakkoord is een mix van maatregelen, ideeën en acties die soms de ene partij meer aanspreken dan de andere partij. Dat is logisch. In Nederland en in een internationale stad als Rotterdam leven we niet alleen samen, we besturen ook samen. Met oog voor elkaars belangen, zorgen en prioriteiten.

Daadkracht en creativiteit

De komende vier jaar praten we minder over de menselijke maat, maar doen we het gewoon. Niet meer doorverwijzen naar een andere afdeling, maar verder helpen met daadkracht en creativiteit. Diezelfde daadkracht waarmee de stad, net als met haar haven en architectuur, in binnen- en buitenland bekend is geworden. Dit moet het vertrouwen in overheid, bestuur en politiek de komende jaren vergroten. Wat nodig is gezien de lage opkomst bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders moet daarin vooropgaan. Met Rotterdammers praten over hoe het gaat en wat de gemeente beter zou kunnen doen. Met andere woorden: het nieuwe college mag even op het bordes staan, maar daarna vooral op de stoep van gewone Rotterdammers.

Lees het volledige Coalitieakkoord 2022 - 2026 via de link hieronder.

Beëdiging nieuwe wethouders

Op dinsdag 14 juni is er een hoorzitting/kennismakingsbijeenkomst met de kandidaat-wethouders. Deze hoorzitting vindt plaats in de Suze Groenewegzaal in het stadhuis en is vanaf 19.30 uur live te volgen via het raadsinformatiesysteem.

In de raadsvergadering van donderdag 16 juni nemen de wethouders die niet terugkeren in het nieuwe college afscheid. Ook is er een debat over het coalitieakkoord, geven de negen kandidaat-wethouders een voordracht en vindt de beëdiging van nieuwe wethouders plaats. Deze raadsvergadering in de Raadzaal start om 10.00 uur en is ook live te volgen via het raadsinformatiesysteem.