Spring naar het artikel

Iedereen uit de wijken Prinsenland en Het Lage Land is uitgenodigd om op 26 oktober mee te praten over de meest duurzame wijk van de toekomst. Laat ons weten hoe uw ideale wijk er uitziet. Misschien wordt uw idee uitgevoerd!

Bouwen aan onze toekomst

Met de Climathon geeft gemeente Rotterdam het startsein om met iedereen uit de wijk gezamenlijk te bouwen aan de toekomst. Zo kunnen we voorbereid zijn op wateroverlast bij hevige regenval door het groener maken van onze wijken. Maar ook over het gebruik van goedkope energie-oplossingen en schone lucht. Hoeveel socialer wordt de wijk met het opzetten van eetgroepen, waarbij gebruik wordt gemaakt van groenten en fruit van moestuinen uit de wijk? En wie bedenkt de meest duurzame speeltuin? Ook belangrijk is het om na te denken over hoe we iedereen in de wijk hierbij betrekken.

Wereldwijd in actie

Op 26 oktober is de hele wereld in actie voor een betere toekomst. De Climathon is namelijk onderdeel van een wereldwijde duurzaamheidsactie van het Europese initiatief EIT Climate-KIC. Via organisatie gaan op die dag 150 steden over de hele wereld aan de slag met het bedenken van duurzame oplossingen. Doe mee in Rotterdam en meld u hier aan.

Wist u dat...

  • u van één oud brood een uur lang kunt koken op biogas?
  • een groen dak aanleggen niet alleen leuk is om te doen, maar daarmee ook uw huis in de zomer koeler blijft en uw dakbedekking langer meegaat?
  • e met minder tegels en meer groen in uw tuin, bijdraagt aan droge voeten?
  • papier, glas, textiel, plastic en groente-, fruit- en tuinafval niet horen bij het afval, maar juist heel waardevol zijn, omdat er weer nieuwe grondstoffen van gemaakt kunnen worden, waar u iemand anders blij mee kan maken?
  • de Prins Alexanderpolder een van de laagste punten van Nederland is (vier tot zes meter onder de zeespiegel) en dat we daardoor behoorlijk veel kans hebben op wateroverlast?