Twee nieuwe mijlpalen in Maritiem District
Gepubliceerd op: 14-06-2019
Geprint op: 23-07-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/casanova-en-muse/
Spring naar het artikel
Foto: Wilma Wonen - Barcode Architecten

Het Maritiem District heeft twee nieuwe mijlpalen bereikt. Op 13 juni is met 70 meter het hoogste punt van The Muse bereikt. Daarnaast is de bouw begonnen van de CasaNova. De woontorens zijn straks onderling verbonden via een binnentuin.

De CasaNova en The Muse, ontwikkeld door Wilma Wonen en ontworpen door Barcode Architecten, gaan zorgen voor een nieuwe Rotterdamse skyline.

Ontmoeten

The Muse wordt een luxe woontoren aan de Wijnhaven. De kopers van de 94 appartementen van The Muse konden donderdag kennis maken met elkaar én met de nieuwe buurman: CasaNova.

CasaNova wordt een robuuste woontoren van 110 meter hoog met een driehoekige vorm. Toekomstige bewoners van de 116 koopappartementen hebben hierdoor een mooi uitzicht op de stad en veel privacy. De appartementen variëren van 40 m2 tot ruim 343 m2.

Binnentuin

Tussen de twee woontorens in komt een binnentuin van ongeveer 1.500 m2, naar ontwerp van Jeroen Hamers. Een plek waar bewoners van The Muse en CasaNova straks nader kennis kunnen maken.

Transformatie Maritiem District

The Muse en CasaNova staan in het Maritiem District. Het gebied tussen de Boompjes, Schiedamsedijk, Blaak en de verlengde Willemsbrug. Het Maritiem District wordt getransformeerd van een gebied met veel kantoren tot aantrekkelijk woongebied tussen de Oude Haven en de Witte de With.

Meer informatie

Kijk op de website Wilmawonen.nl.