Vernieuwd busstation Zuidplein
Gepubliceerd op: 14-06-2022
Geprint op: 28-06-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/busstation-zuidplein/
Ga naar de hoofdinhoud

Het vernieuwde busstation Zuidplein is overzichtelijker geworden. De haltes zijn verplaatst naar één centrale plek. Hierdoor zijn de bushaltes makkelijker te vinden en de looproutes korter.

De vernieuwing is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. De officiële opening van het busstation was op maandag 13 juni. Er waren allerlei feestelijke activiteiten op en rond het nieuwe station. Ook werd het gerestaureerde kunstwerk De Opgerolde Krant op een van de pilaren van het busstation gepresenteerd. Het is een schildering die foto’s en teksten over de haven laat zien: een ode aan Rotterdam als havenstad. Het kunstwerk uit 1981 was aangetast en aan restauratie toe.

Nieuwe boulevard

De opening viel samen met de start van de werkzaamheden aan de Gooilandsingel, vlak bij het Zuidplein. De bushaltes op deze singel zijn verplaatst, waardoor deze drukke weg een autovrije stadsboulevard kan worden. Hart van Zuid krijgt hiermee een groen gebied van 750 meter lang met zitplekken, terrassen en mogelijkheden om te spelen. De werkzaamheden, die in fases plaatsvinden, duren ongeveer een jaar. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten voor verkeer. Voor voetgangers blijft de Gooilandsingel bereikbaar.

Meer informatie?

Meer informatie over Hart van Zuid en de werkzaamheden aan de Gooilandsingel is te vinden op de website van AllesisopZuid.nl en via de BouwApp Hart van Zuid.