Kinderen in actie voor groen in de stad
Gepubliceerd op: 13-03-2019
Geprint op: 22-03-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/boomfeestdag/
Spring naar het artikel
Foto: Jan van der Ploeg

Op de 62ste Nationale Boomfeestdag planten leerlingen van de Van Heuven Goedhartschool in IJsselmonde 50 bomen. In de hele stad planten kinderen van basisscholen vandaag bomen in straten, op pleinen en in parken.

Kinderen van de Van Heuven Goedhartschool, een openbare school voor speciaal basisonderwijs in IJsselmonde, geven het startschot voor de Boomfeestdag in Rotterdam.

Zij planten met Linda Molenaar, directeur Openbare Werken van de gemeente Rotterdam een boom aan de Oosterhagen. Ook zetten zij wormen uit om de boom goed te laten groeien. Daarna planten alle kinderen van deze school voor bijzonder basisonderwijs 50 bomen.

Groenenhagen groener

De wijk Groenenhagen, waar de school staat, kreeg een opknapbeurt. De gemeente verving de riolen, hoogde de straten op, vernieuwde de bestrating en verving verlichting, groen en bomen. Een tuincoach gaf de bewoners tuinadvies. Woningbouw-corporatie Woonbron hoogde de voortuinen op.

'Groen is belangrijk in een grote stad als Rotterdam. Geweldig dat kinderen in actie komen voor de bomen en het klimaat en de stad groener maken.'

Linda Molenaar - directeur Openbare Werken, gemeente Rotterdam

Groene, klimaatbestendige stad

Voorafgaand aan de feestelijkheden geven medewerkers van stichting Natuurstad Rotterdam les over het belang van bomen in de stad en hoe bomen schone lucht geven, water vasthouden als het regent en verkoeling bieden op warme dagen. Bomen dragen bij aan een klimaatbestendige stad.

Rotterdam 84 bomen rijker

In heel Rotterdam zijn bomen geplant door kinderen. In totaal is Rotterdam 84 bomen rijker dankzij leerlingen van:

  • Basisschool Westpunt in Hoogvliet
  • Openbare Jenaplan Basisschool de Kruidenhoek in Prins-Alexander
  • Provenierschool in Noord
  • A.J. Scheuderschool
  • Van Heuven Goedhartschool in IJsselmonde.