Diergaarde Blijdorp opent op tijdelijke locatie
Gepubliceerd op: 18-02-2021
Geprint op: 04-03-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/blijdorp/
Ga naar de hoofdinhoud

Leeuwen op de Coolsingel, apen in de Koopgoot en olifanten op het Eendrachtsplein. U zou ze zomaar tegen kunnen komen tijdens een stadswandeling in het centrum van Rotterdam.

Om Diergaarde Blijdorp te steunen worden er sinds woensdag vijf verschillende livestreams met diverse dieren uitgezonden op reclameschermen in de binnenstad. Met een speciale dierentuin-plattegrond ziet u waar u welke dieren kunt bewonderen. De route duurt ongeveer een half uur. Via een QR-code op de schermen kunnen 'bezoekers' Blijdorp ook steunen met een Tikkie. Diergaarde Blijdorp is op dit moment gesloten voor publiek vanwege de landelijke lockdown.

Luierende leeuwen

Op de reclamedisplays kunt u deze dieren zien: De leeuwen luieren op de Coolsingel, de gelada's - grasetende apen - smullen bij de Koopgoot, de gieren broeden bij het Schouwburgplein, de olifanten banjeren bij het Eendrachtsplein en de haaien en zeeschildpadden zwemmen bij de Markthal.

'Veel Rotterdammers missen het bezoek aan de diergaarde. Op deze manier kunnen wij toch even meekijken met de dieren. Een leuk en creatief gebaar voor de Blijdorpfans!'

Bert Wijbenga - wethouder

De live-streams in de binnenstad zijn mogelijk gemaakt door Accenture, JCDecaux, Stichting BvdZorg, BlueSecurity en Capturetech.

Meer informatie

Download de plattegrond op de website van Diergaardeblijdorp. Op de plattegrond ziet u ook op de betreffende reclamedisplays voorbijkomen. Natuurlijk gelden de normale coronamaatregelen: kom niet allemaal tegelijk en houd 1,5 meter afstand. Wilt u Blijdorp steunen? Kijk op de pagina Blijdorpert.