Bioscoop en parkeergarage op Zuid
Gepubliceerd op: 19-11-2020
Geprint op: 23-11-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/bioscoop-hart-van-zuid/
Ga naar de hoofdinhoud

Er komen definitief een bioscoop, horeca en parkeergarage naast Rotterdam Ahoy. Dit zogenaamde leisureplot maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.

De nieuwe Pathé-bioscoop en horeca zijn straks te vinden op het Zuiderparkplein. Het plein krijgt ruime terrassen die zeven dagen per week open zijn.

In de te bouwen garage komen ruim 600 parkeerplaatsen. Naar verwachting start de bouw medio 2023. Ook staat een hotel gepland binnen dit leisureplot. In februari van dit jaar werd hiervoor samen met Forum Invest een ontwikkelovereenkomst getekend.

Hart van Zuid

Het leisureplot maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, waar onder meer ook Zwemcentrum Rotterdam, het net geopende Theater Zuidplein en het nog te openen Rotterdam Ahoy Convention Centre en muziekzaal RTM Stage toe behoren.

Het gebied rond Zuidplein moet het bruisende stadscentrum voor Rotterdam-Zuid worden. Het moet zorgen voor meer levendigheid een een langduriger bezoek aan het gebied. Een bezoek aan bijvoorbeeld Winkelcentrum Zuidplein of een wandeling in het Zuiderpark is straks goed te combineren met een filmpje pakken en een etentje. Door de ligging vlakbij het metro- en busstation en niet ver van de A15 zijn de voorzieningen goed bereikbaar met het OV en de auto.

Aantrekkelijk gebied

'Rotterdam blijft zich met hart en ziel inzetten voor de groei van Hart van Zuid tot een volwaardig centrumgebied', vertelt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen). 'Investeren is juist nu nodig om op de langere termijn sterker door te kunnen. Ik ben blij dat onze partners in deze gebiedsontwikkeling die kans ook zien. Het gebied is door bijvoorbeeld het nieuwe theater Zuidplein al aantrekkelijk om in je vrije tijd te verblijven. De komst van Pathé, nieuwe horeca en de parkeergarage is voor bewoners en bezoekers van Zuidplein een geweldige toevoeging.”

De ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy, Pathé, Ballast Nedam Parking en projectontwikkelaar Epicurus werken samen om het leisureplot te ontwikkelen.

Meer informatie

Meer informatie over Hart van Zuid is te vinden op Allesisopzuid.nl.