Repareer gratis uw fiets
Gepubliceerd op: 28-07-2022
Geprint op: 17-08-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/bike-repair-stations/
Ga naar de hoofdinhoud

Band lek, rem kapot of gewoon even uw band oppompen? In Rotterdam zijn drie Bike Repair Stations geopend. Hier kunt u 24 uur per dag zelf gratis uw fiets repareren.

Fietsen is een makkelijk en gezond vervoermiddel. Voor uzelf, maar ook voor de stad. Het goed onderhouden en repareren van uw fiets is voor veel mensen moeilijk en kostbaar. Daarom bedacht creatief bureau Kongsi de Bike Repair Stations. Zij kregen steun van de Rotterdamse Fietsalliantie en Rotterdam Circulair.

Alles aanwezig

Met deze fietsstations kunt u op elk moment uw fiets gratis onderhouden en repareren. Al het gereedschap dat u nodig heeft, is aanwezig bij de stations. Weet u niet hoe u een band plakt? Op de Bike Repair Station staat een QR-code naar instructiefilmpjes. De stations staan op de stoep bij de Maasboulevard, de Noorderhavenkade en op de Vierhavenstraat. Op de website van Kongsi vindt u de exacte locaties.

Meer informatie

De gemeente Rotterdam helpt ondernemers graag op weg. Vorig jaar ontvingen 9 bedrijven/initiatieven in Rotterdam daarom een circulaire subsidieregeling van 5.000 euro. Eén van die bedrijven is creatief bureau Kongsi. In samenwerking met Give A Bike en Pluspunt en met steun van Rotterdam Circulair en de Rotterdamse Fietsalliantie zijn zij deze pilot gestart. Lees meer over de subsidieregeling op de website van Rotterdam Circulair.