Platform voor verkeersveiligheid maaltijdbezorgers
Gepubliceerd op: 24-05-2022
Geprint op: 26-06-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/bezorg-veilig/
Ga naar de hoofdinhoud

Bezorgveilig.nl is het nieuwe online platform om de verkeersveiligheid onder maaltijdbezorgers te verbeteren.

Het platform Bezorg Veilig is een initiatief van Jongerenorganisatie TeamAlert, samen met ROV Zuid-Holland, de provincies Gelderland en Overijssel en de gemeente Rotterdam.

Platform voor bezorger en werkgever

Wethouder Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal lanceerde het platform Bezorg Veilig op dinsdag 24 mei door een bezorgmaaltijd in ontvangst te nemen. De bezorger volgde vervolgens een online training. Bokhove: 'Rotterdam werkt al langer samen met maaltijdbezorgers om de verkeersveiligheid te verbeteren. Samen met TeamAlert is die samenwerking doorgegroeid tot het nieuwe platform. De bezorgers krijgen er informatie en inzicht over hun plek in het verkeer. En werkgevers kunnen op het platform handige en praktische informatie vinden om de bezorgers veilig op weg te sturen.'

Informatie en training

'De maaltijdbezorger is een kwetsbare verkeersdeelnemer, vanwege de vaak jonge leeftijd die ze hebben en het snelle voertuig waarop ze rijden', vertelt Suzanne van der Geest, onderzoeker bij TeamAlert. 'Met Bezorg Veilig' heeft TeamAlert samen met de partners een laagdrempelig en toegankelijk online platform ontwikkeld, voor zowel de maaltijdbezorgers als hun werkgevers. Zij kunnen hier terecht voor informatie en training zodat bezorgers veiliger door het verkeer gaan.'

Duizenden maaltijdbezorgers in Rotterdam

Elke dag rijden er duizenden maaltijdbezorgers dwars door Rotterdam om maaltijden bij mensen thuis te bezorgen. Deze bezorgers zijn vaak jongeren, die op een snelle e-bike of scooter hun werk doen. Uit onderzoek van TeamAlert blijkt echter dat één op de vier maaltijdbezorgers wel eens is betrokken bij een verkeersongeval. Een ruime meerderheid vertoont ook risicogedrag tijdens het bezorgen van maaltijden.

Meer informatie

Geïnteresseerde maaltijdbezorgers en werkgevers vinden Bezorg Veilig op Bezorgveilig.nl. Rotterdam doet er samen met bewoners en partners alles aan om van Rotterdam een veilige, comfortabele en aangename stad te maken. Bekijk de pagina Veilig vooruit in Rotterdam en lees hoe daar aan gewerkt wordt.