Gemeenteraad besluit voor bestemmingsplan Feyenoord City
Gepubliceerd op: 18-12-2020
Geprint op: 16-01-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/bestemmingsplan-fc/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeenteraad heeft donderdagavond 17 december het bestemmingplan Feyenoord City aangenomen. Dat betekent dat het project een volgende fase kan ingaan.

Voor veel partijen die betrokken zijn bij de stadionontwikkeling is de vaststelling van het bestemmingsplan een voorwaarde om verder te gaan. In de zomer van 2021 neemt stadion Feyenoord een definitief besluit over het nieuwe stadion. Nu het bestemmingsplan is aangenomen, duurt het nog even voordat het in uitvoering gaat. Betrokkenen die zich niet kunnen vinden in het besluit, kunnen bezwaar maken bij de Raad van State.

Veel woonkansen door deze gebiedsontwikkeling

Wethouder Bas Kurvers (bouwen en wonen): 'Ik ben blij met het besluit van de raad. Dit is een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van Rotterdam en Zuid in het bijzonder. Nu kunnen we toewerken naar het bouwen van de eerste woningen in 2021. Er komen 3.700 woningen in een aantrekkelijke omgeving, waar de rivier, de parken en het Eiland van Brienenoord ervoor zorgen dat je kunt ontspannen in de buitenruimte. Het biedt bovendien voor veel doelgroepen, van studenten en starters tot gezinnen en senioren, de kans om op een mooie plek te gaan wonen. Meer dan de helft van de huizen valt in het sociale en middensegment.’

'Ook de omringende wijken IJsselmonde, Hillesluis en Feyenoord gaan profiteren van deze gebiedsontwikkeling', stelt Kurvers. 'Naast woningen komen er ook aantrekkelijke voorzieningen en worden het openbaar vervoer en de wegen sterk verbeterd. Daarvan gaan huidige en nieuwe bewoners, en bezoekers aan dit gebied gebruik van maken. Ook de kans om in dit gebied werk te vinden wordt vergroot. Feyenoord City is een groot en compleet programma.'

Meer informatie

Feyenoord City is een grootschalige en veelomvattende gebiedsontwikkeling. Het Quality-team Feyenoord City heeft de taak om in opdracht van burgemeester en wethouders aanvragen over de gebiedsontwikkeling Feyenoord City te beoordelen. Klik hier voor meer informatie over Feyenoord City.