49 initiatieven voor CityLab010 bekendgemaakt
Gepubliceerd op: 02-12-2021
Geprint op: 16-01-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/bekendmaking-citylab010/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente Rotterdam steunt met CityLab010 Rotterdamse initiatiefnemers met een vooruitstrevend en innovatief plan voor de stad. Dit jaar alweer voor de zevende keer.

Rotterdammers worden ieder jaar opgeroepen hun plan in te dienen bij CityLab010. De beste initiatieven die een positieve bijdrage leveren bij het mooier en beter maken van de stad krijgen een startbudget. Dit jaar zijn er zo'n 150 aanvragen ingediend, waarvan er 49 initiatieven door de jury van CityLab010 zijn uitgekozen. Deze plannenmakers ontvangen bij elkaar een startbudget van ruim 3 miljoen euro in totaal.

Veel creativiteit onder Rotterdammers

'Je struikelt in Rotterdam over de goede ideeën', aldus Wethouder Roos Vermeij (onder andere economie). 'Dat hebben we de afgelopen periode meer dan ooit gemerkt. De creativiteit waarmee Rotterdammers elkaar door deze tijd heen slepen is bewonderenswaardig. En ook nu weer hebben veel Rotterdammers ons innovatieve en creatieve plannen voor de stad gestuurd. Heb jij een goed idee voor de stad? Meld je dan aan voor de nieuwe ronde van CityLab010 in 2022. Want in Rotterdam blijven we samen de schouders eronder zetten.'

Actuele thema's

Dit jaar zijn er weer voor actuele maatschappelijke thema’s vernieuwende initiatieven ingediend. Denk hierbij aan ideeën die onder meer zorgen voor digitalisering, duurzaamheid, werkgelegenheid, inclusie en een aantrekkelijke stad. Zo investeert het project WEAR bijvoorbeeld in een inclusieve arbeidsmarkt met gelijke kansen en in een duurzamere wereld. Met Floating Students wordt een nieuw woonconcept voor studenten ontwikkeld. En met 010Nurse wordt een digitaal platform ontwikkeld om Rotterdamse zorgexperts te verbinden met verpleegkundigen. Op de foto hierboven het initiatief 'Samen doen, samen ontdekken, samen leren' van Stichting De Speelfabriek.

Over CityLab010

CityLab010 ondersteunt niet alleen financieel, maar ook met kennis, coaching en een netwerk. Verschillende partners zoals de Rabobank en de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn hierbij betrokken. Alle plannen worden door een onafhankelijke stadsjury, bestaande uit twaalf Rotterdammers, beoordeeld.

Meer informatie

Meer weten over CityLab010, een idee aanmelden voor 2022 of alle plannen bekijken die dit jaar een startbudget ontvangen? Kijk op Citylab010.nl.