Een bakkie voor een zakkie zwerfafval
Gepubliceerd op: 09-09-2020
Geprint op: 23-09-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/bakkie-voor-een-zakkie/
Ga naar de hoofdinhoud

Het inleveren van een volle zak zwerfafval bij een horecaondernemer in het Kralingse Bos is nu een bakje koffie waard ‘Een bakkie voor een zakkie’.

De horecaondernemer, de bezoekers van het Kralingse Bos en de gemeente slaan zo de handen ineen tegen zwerfafval.

Bakkie voor een zakkie

Bij Beach House Kralingse Bos kunnen bezoekers een afvalknijper en een vuilniszak ophalen om zwerfafval in te zamelen. Het inleveren van een volle zak zwerfafval bij deze horecaondernemer levert als bedankje een bakje koffie of een andere consumptie op. Zo wil de ondernemer samen met de bezoekers het Kralingse Bos schoonhouden. Bij mooi weer trekt het Kralingse Bos veel bezoekers met als gevolg dat er veel afval achterblijft in het bos. Bezoekers die meedoen met ‘Bakkie voor een zakkie’ dragen een steentje bij aan een schoon bos.

‘Als kind ging ik al naar het mooie Kralingse Bos. Ik vind het belangrijk dat alle kinderen, nu en in de toekomst kunnen genieten van een schoon bos’.

Jamie - medewerkster Beach House Kralingse Bos

Grondstofjutten en drijvend afvalstation

In Rotterdam zijn steeds meer initiatieven om de stad schoon te maken. Zo is sinds kort gestart met grondstofjutten bij het strand van Hoek van Holland. Bezoekers kunnen bij 12 paviljoens een juttas lenen om strandafval in te zamelen in ruil voor een bedankje. Bij de Bergse Plassen is op initiatief van de omwonenden een drijvend afvalstation geplaatst. Op het ponton staan acht afvalcontainers waar waterrecreanten hun afval achter kunnen laten. Ambtenaren die willen bijdragen aan een schone buitenruimte krijgen van de gemeente een afvalknijper, hesje, handschoenen en vuilniszakken. Inmiddels doen ruim honderd ambtenaren mee.

Doe mee aan de World Cleanup Day

Ook een steentje bijdragen aan een schone stad? Doe op zaterdag 19 september 2020 mee aan de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar: World Cleanup Day.

‘Het is belangrijk dat we met zijn allen via verschillende initiatieven een steentje bijdragen aan een schone stad, want buiten is van ons allemaal.’

Bert Wijbenga - wethouder Buitenruimte Rotterdam

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over ‘Bakkie voor een zakkie’ op Rotterdam.nl/bakkievooreenzakkie. Voor meer informatie over wat u kunt doen voor een schone stad kijkt u op Rotterdam.nl/schoon.

\