Lever gevonden voorwerp nu ook anoniem in
Gepubliceerd op: 04-12-2019
Geprint op: 17-01-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/anoniem-inleveren/
Spring naar het artikel

Iets gevonden op straat? Bijvoorbeeld sleutels of een pasje van iemand anders? Deze kunt u nu ook anoniem inleveren bij vijf stadswinkels van de gemeente.

Gevonden voorwerpen kon u altijd al inleveren bij de stadswinkels. Maar deze maand is een proef van drie maanden gestart waarbij u gevonden voorwerpen sneller en anoniem kunt inleveren. U hoeft dus niet meer langs de balie met eventuele wachttijd.

In de bak

Vanaf nu staat er een bak gevonden voorwerpen in de hal van de stadswinkels Centrum, Feijenoord, Hoogvliet, IJsselmonde en Prins Alexander.

Als vinder hoeft u daar alleen nog maar een formulier in te vullen met de vindplaats van het voorwerp. En vervolgens doet u het formulier samen met het gevonden voorwerp in een tas in de bak. Het formulier en tasje krijgen bezoekers die iets anoniem komen afgeven van een van de gastheren- of vrouwen in de stadswinkel.

Meer informatie

Lees meer op de pagina Gevonden of Verloren Voorwerpen. Daar staat ook wat u moet doen als u een gevonden voorwerp wilt komen ophalen.

Gevonden voorwerpen worden in het Depot Gevonden Voorwerpen aan de Koperstraat minimaal 13 weken bewaard. En deze worden gepubliceerd in een landelijke database.

\