Anjerperkje veteranen
Gepubliceerd op: 31-05-2021
Geprint op: 24-06-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/anjerperkje-veteranen/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam heeft sinds vandaag een speciaal Witte Anjerperkje voor Rotterdamse veteranen. Het is een plek om veteranen te eren en te waarderen.

Het bloemenperk ligt in het park De Oude Plantage aan de Oude Plantagedreef, vlak naast de Maas. Veteranen kunnen hier samenkomen en plaatsnemen op de bankjes bij het perkje. Er is ook een informatiebordje geplaatst met meer informatie om ook bezoekers te informeren over de achtergrond van de Witte Anjer.

Eerbetoon

In 2005 is de Witte Anjer in Nederland geïntroduceerd als uiting en waardering voor Nederlandse veteranen. In 2019 is het Nederlands Veteraneninstituut begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjerperkje, dat bloeit in de maand voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag (26 juni). Naast Rotterdam hebben zo‘n 45 gemeenten aan de oproep gehoor gegeven.

TV-uitzending

Burgemeester Aboutaleb opende het perkje met ambassadeur Maja Steenwijk en Joegoslavië-veteraan Erik Kleinluchtenbeld. De opening is in beeld gebracht door het programma Goedemorgen Nederland. De uitzending is morgen (dinsdag 1 juni) vanaf 7.10 uur te zien op NPO 1.

Meer informatie

Meer informatie over het initiatief leest u op Veteranendag.nl.