Rotterdam viert Sinterklaas met video
Gepubliceerd op: 18-11-2020
Geprint op: 23-11-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/alternatieve-sintintocht/
Ga naar de hoofdinhoud

Sinterklaas is weer in het land. Vanwege het coronavirus zal er dit jaar geen intocht zijn in Rotterdam. Daarom heeft het Sint Nicolaas Intocht Comité (SNIC) dit jaar een interactieve film gemaakt, waarbij kinderen de Sint kunnen helpen.

De interactieve film speelt zich af in Rotterdam. Kinderen kunnen de Sint helpen bij zijn zoektocht naar de sleutel van het pakjespakhuis. Als echte hulppieten bepalen zij welke route Sinterklaas aflegt. Elke scene bevat aanwijzingen en via hun computer of digitale scherm klikken ze op opties en beleven ze met Sint en iPiet een avontuur in de stad. Het interactieve effect wordt versterkt door personalisatie. Zo zien ze bijvoorbeeld hun naam in beeld verschijnen.

69e intocht

De intocht van Sinterklaas wordt dit jaar voor de 69ste keer georganiseerd door het Sint Nicolaas Intocht Comité. Woordvoerder van de SNIC: 'Net als voor de rest van Nederland is het organiseren van de intocht niet op de gebruikelijke wijze gegaan. Desondanks biedt de huidige situatie de kans aan om alsnog iets moois te organiseren voor alle kinderen van de stad Rotterdam en omstreken. We hebben er vertrouwen in dat we op deze alternatieve manier alsnog kunnen bijdragen aan een leuk Sinterklaasfeest voor ieder kind in Rotterdam.'

Thuis Sinterklaas vieren

Thuis Sinterklaas vieren kan dit jaar. Maar wel door u aan de coronamaatregelen te houden. U houdt afstand van anderen en er mogen maximaal drie personen op bezoek komen. Kinderen tot 13 jaar mogen altijd mee. Wij adviseren de Sint om zijn inkopen op tijd te doen en bij voorkeur alleen. Waar mogelijk vragen wij de Sint om zijn inkopen lokaal te doen en anders online te winkelen.

Meer informatie

Ouders kunnen zich vanaf 15 november via www.sinterklaasintocht.nl aanmelden. Vanaf 27 november tot en met 5 december is de film te zien. Voor een optimale interactieve beleving is het belangrijk dat, voordat de video begint, ouders ‘in het geheim’ de naam van het kind invullen op de pagina.