Afspraken vervoer Trevvel
Gepubliceerd op: 07-09-2022
Geprint op: 07-10-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/afspraken-met-trevvel/
Ga naar de hoofdinhoud

Door onder andere een tekort aan chauffeurs komen kinderen, die afhankelijk zijn van leerlingenvervoer, te laat op school. Trevvel is de leerlingenvervoerder in Rotterdam en heeft hier last van.

Onderstaande maatregelen moeten de knelpunten oplossen en gaan direct in.

Voorrang leerlingenvervoer

Per direct geeft Trevvel het leerlingenvervoer de hoogste prioriteit tijdens de spitstijden. Dat betekent dat niet-urgent vervoer tijdens de spitstijden van het leerlingenvervoer wordt beperkt. Deze niet-urgente ritten worden buiten de spits uitgevoerd. Denk hierbij aan een rit voor familiebezoek of een activiteit in het buurthuis.

In de zomer heeft de gemeente besloten om leerlingen in meer groepjes te vervoeren. Hiermee worden ritten efficiënter gebruikt. Met deze maatregel gaat Trevvel door.

Ritten Wmo-cliënten

Taxiritten van mensen met een indicatie (Wmo-cliënten) voor vervoer naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, begrafenis of bruiloft gaan gewoon door. Die ondervinden geen hinder van de genomen maatregelen. Dit geldt ook voor vervoer naar dagbesteding, omdat deze ritten vaak buiten de spitstijden van het leerlingenvervoer om plaatsvinden.

Nieuwe reistijden niet-urgent vervoer door Trevvel

Vanaf 7 september zijn dit de nieuwe reistijden als volgt:

  • Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 en 24.00 uur, behalve tussen 13.45 en 15.45 uur
  • Vrijdag tussen 9.00 en 2.00 uur (zaterdagochtend), behalve tussen 13.45 en 15.45 uur
  • Zaterdag tussen 8.00 en 2.00 uur (zondagochtend)
  • Zondag tussen 8.00 en 24.00 uur

Ritten naar bruiloften, begrafenissen en ziekenhuizen vinden gewoon plaats op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 24.00 uur. Dus ook tussen 13.45 en 15.45 uur.