Advieslijn woonoverlast
Gepubliceerd op: 22-03-2021
Geprint op: 23-04-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/advieslijn-woonoverlast/
Ga naar de hoofdinhoud

Rondlopende buren, een luide radio of een blaffende hond. Nu we ongeveer al een jaar meer vanuit huis leven, zorgt dit soort zaken sneller voor irritatie. De Advieslijn Woonoverlast Rotterdam (AWR) helpt met het vinden van oplossingen.

Ongeveer 1.300 Rotterdammers belden de AWR in 2020 over woonoverlast. Van stank en rondslingerend afval tot opgelopen spanningen met buren. Ruim de helft van de telefoontjes ging over geluidsoverlast. Niet zo gek natuurlijk, in coronatijd.

Frustraties

Gelukkig zijn de meeste bellers bereid de overlast zelf op te lossen. ‘Door de lockdown is er meer begrip voor elkaars situatie, maar de frustraties kunnen toch flink oplopen. Wij luisteren naar het verhaal van de beller en adviseren over stappen die ze zelf kunnen zetten’, vertelt Fica Djohani van AWR. Want in gesprek blijven met de buren werkt het beste.

Briefje of appje

De adviseurs vragen altijd wat u zelf al gedaan heeft. ‘Door emoties worden eenvoudige acties soms over het hoofd gezien’, weet Djohani. Bijvoorbeeld dat het beter is om te wachten met een gesprek tot een rustiger moment. Of om later een appje te sturen of een briefje in de bus te stoppen. ‘Actie ondernemen kan best spannend zijn. AWR helpt ook met de voorbereiding voor een gesprek.’

Bemiddeling

Als u er echt niet uitkomt met uw buren kan de AWR u aanmelden bij buurtbemiddeling of doorverwijzen naar een instantie die u verder helpt. Djohani: ‘Gelukkig zijn een luisterend oor en advies in verreweg de meeste gevallen een goede oplossing voor de frustratie.’

Meer informatie

Contact met de Advieslijn Woonoverlast Rotterdam

  • 088 - 3 777 666, van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur
  • Awr010.nl