Begeleiding bij coöperatieve woonvormen
Gepubliceerd op: 14-01-2020
Geprint op: 21-01-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/advies-wooncooperatie/
Spring naar het artikel

Rotterdammers die graag meer invloed hebben op hun woonsituatie, meer samen willen doen en voorzieningen willen delen, kunnen rekenen op begeleiding van de gemeente.

In een zogenaamde wooncoöperatie kunnen bewoners én huurder én eigenaar zijn. Bewoners van zo’n wooncoöperatie willen meestal minder afhankelijk zijn van instellingen en zelf meer kunnen bepalen. Deze woonvorm is niet nieuw, maar staat nog wel in de kinderschoenen.

Mogelijkheden onderzoeken

De gemeente gaat Rotterdammers die kiezen voor zo’n woonconstructie daarom begeleiden. Deze hulp is een van de afspraken die staat in het nieuwe Actieplan Coöperatieve Woonvormen. Hoe gaat die begeleiding in z’n werk? Als initiatiefnemer voor een coöperatieve woonvorm geeft u uw plannen aan bij de gemeente. Samen met een adviseur onderzoekt u vervolgens de mogelijkheden van het initiatief. Als de plannen haalbaar zijn, denkt de gemeente mee over de vervolgstappen.  

Meer informatie

Heeft u plannen voor het opzetten van een wooncoöperatie? U leest er meer over op pagina Coöperatieve Woonvormen. Algemene informatie over wooncoöperaties vindt u op de website Platform 31.

\