Spring naar het artikel

Woensdag 13 juni begon de bouw van het gebouw De Startmotor. In het Motorstraatgebied komen 566 betaalbare huurwoningen voor jongeren.

In het gebouw aan de Dynamostraat / Tandwielstraat, in de buurt van het Ikazia Ziekenhuis, komen compacte en luxe studio’s. De huren van alle appartementen liggen zo rond de 550-650 euro bruto huur per maand, dit is onder de sociale huurgrens. Met huurtoeslag kan dit zelfs neerkomen op een netto huur vanaf 275 euro per maand.

Complex voor starters

Rotterdam Zuid is het jongste stadsdeel van Nederland en daarom is er veel behoefte aan een dergelijk complex voor starters, zegt wethouder Robert Simons van Stedelijke ontwikkeling en integratie. 'Met 'De Startmotor' hebben jongeren in Rotterdam Zuid de mogelijkheid om uit te vliegen naar een hoogwaardige, mooie en veilige eigen stek.'

'Met 'De Startmotor' hebben jongeren in Rotterdam Zuid de mogelijkheid om uit te vliegen naar een hoogwaardige, mooie en veilige eigen stek.'

Robert Simons - wethouder

Daktuin en sportkooi

Het gebouw biedt de toekomstige bewoners vele faciliteiten, zoals een sportkooi, een lounge dak, rooftop gardening en hobbyruimten. Ook duurzaamheid is een belangrijk thema in het gebouw. Zo is op de daktuin een voorziening getroffen om regenwater op te vangen, om zo afvoer op het oppervlaktewater te kunnen controleren. Maar ook op sociaal-maatschappelijk vlak is het een duurzaam concept, met een beheersconcept dat zorgt voor ondersteuning van de bewoners als ze dat zouden willen, zodat de eerste stappen naar zelfstandig wonen geen vervelende zoektocht maar een leuk avontuur is.

Oplevering in 2020

De oplevering van wooncomplex De Startmotor, ontwikkeld door BPA Ridderkerk, staat gepland voor de zomer van 2020. Een half jaar voor de oplevering komt er meer informatie online en kunnen geinteresseerden zich inschrijven.

Met het complex de Startmotor wordt dit jaar gestart met de bouw van de 2.330ste woning in Rotterdam. Een mooie tussenstand als je dit afzet tegen cijfers over heel in 2017, toen gestart werd met de bouw van 3.764 woningen. Een recordjaar voor Rotterdam.

Meer informatie

Het 'Motorstraatgebied', waar ook het Ikazia Ziekenhuis is gevestigd, is volop in ontwikkeling. Zo is daar ook het complex de Sportmotor opgeleverd. Een gebouw van de gemeente met hartrevalidatie, een deel van Ikazia en twee gymzalen die gebruikt worden door de scholen in het gebied. Het gebied ligt op loopafstand van het gebied Hart van Zuid rond Winkelcentrum Zuidplein en Ahoy, dat op dit moment ook een grote metamorfose ondergaat.