Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 1 min

Molenbuurt

De gemeente vernieuwt de speelplekken in de Molenbuurt. De 4 speelplekken tussen Buizenwerf en Sara Cornelia Molen zijn al zo goed als klaar.

Ook de speelplek bij de Boslandflat (Oostmaaslaan) wordt vernieuwd. Met onder andere klim-en glijtoestellen en een nieuwe vogelnestschommel. 
De sportplek verderop aan de Oostmaaslaan wordt niet alleen opgeknapt maar ook uitgebreid. Er komt een calesthenics-park op kunstgras en een jeu de boulesbaan.

Ontwerp en uitvoering

Het definitief ontwerp voor de nieuwe speelplek Boslandflat en de sportplek Oostmaaslaan is helemaal klaar. Dat betekent dat we nu kunnen beginnen met de aanleg van beide plekken:

  • Het werk aan sportplek Oostmaaslaan start 11 mei 2023 en duurt ongeveer 3 weken. In deze periode staan er afzettingen, maar er kan gesport blijven worden op het sportveld.
  • Het werk aan speelplek Boslandflat start 24 mei 2023 en duurt ongeveer een maand. In deze periode kan hier niet gespeeld worden.

Ontwerp sportplek Oostmaaslaan

Ontwerp sportplek Oostmaaslaan
Op het ontwerp voor de sportplek aan de Oostmaaslaan is te zien dat er een calesthenics park komt met een fitfiets, bodyshaper en andere sporttoestellen, en een jeu de boulesbaan. [Ontwerp: IJslander]]

Ontwerp speelplek Boslandflat

Ontwerp speelplek Boslandflat
Op het ontwerp voor de speelplek bij de Boslandflat is te zien dat er een speeltoestel met een speelhuisje en glijbaan komt. Ook komen er een duikelrek, een nestschommel en een satellietcarrousel. Ontwerp: Eibe

Andere speelplekken

De nieuwe speelplekken aan de Buizenwerf, Bartholomeus Everardus Molen, Francina Molen en Sara Cornelia Molen zijn zo goed als klaar. De uitvoering startte in februari 2023.
Bekijk hieronder een plattegrond met deze 4 nieuwe speelplekken in de Molenbuurt.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de aanpak van de speelplekken in de Molenbuurt? Stuur dan een e-mail aan: wijkregiekralingencrooswijksb@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.