Vervangende stempas
Gepubliceerd op: 15-02-2017
Geprint op: 04-03-2021
https://www.rotterdam.nl/loket/vervangende-stempas/
Ga naar de hoofdinhoud

Bent u uw stempas kwijtgeraakt? Of is uw stempas beschadigd? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. Dit geldt ook voor de stempluspas voor kiezers vanaf 70 jaar.

Een vervangende stempas vraagt u online aan of bij de verkiezingsbalie.

Online aanvragen

De online aanvraag doet u via de knop Vervangende stempas aanvragen. Een vervangende stempas aanvragen kan tot en met vrijdag 12 maart 17.00 uur. Log in met uw DigiD. Houd uw gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand.

Langskomen bij de verkiezingsbalie

U komt persoonlijk langs bij de verkiezingsbalie in stadswinkel centrum. Het adres is Coolsingel 40. Maak hiervoor een afspraak. Of kom langs tijdens de vrije inloop uren van 9.00 uur tot 17.00 uur. Langskomen kan tot en met 12 maart 17.00 uur. Neem een kopie van uw identiteitsbewijs mee.

Wat is een geldig ID-bewijs?

  • een Nederlands of EU paspoort
  • een Nederlandse identiteitskaart
  • een Nederlands of EU rijbewijs

Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn op de dag van de verkiezing. Deze moet dus geldig zijn tot 18 maart 2016.

Oude stempas ongeldig

Als u een nieuwe stempas krijgt, dan kunt u niet meer stemmen met uw oude stempas.

De vervangende stempas is gratis.

Als u gaat stemmen neemt u uw stempas mee en een geldig legitimatiebewijs. U moet zich identificeren als u komt stemmen in het stembureau.

Om te mogen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing moet u:

  • de Nederlandse nationaliteit hebben
  • 18 jaar of ouder zijn
  • niet uitgesloten zijn van het kiesrecht

Langskomen bij de verkiezingsbalie

U komt tot en met 12 maart persoonlijk langs bij de verkiezingsbalie van Coolsingel 40 (Stadswinkel). Op werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Let op dat u een kopie van uw identiteitsbewijs meeneemt.

Online aanvraag indienen

U kunt tot en met vrijdag 12 maart een online aanvraag doen via de knop Vervangende stempas aanvragen. U logt in met uw DigiD. Houd uw gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand.

U kunt iemand anders machtigen om voor u te stemmen. Kijk voor meer informatie op de pagina Iemand machtigen om voor u te stemmen.

U kunt alleen stemmen met uw vervangende stempas. De originele stempas is ongeldig gemaakt.