Subsidie ombouwregeling personen- en bestelauto
Gepubliceerd op: 12-06-2017
Geprint op: 20-05-2019
https://www.rotterdam.nl/loket/subsidie-ombouwregeling-personen-en-bestelauto/
Spring naar het artikel

Rotterdammers kunnen subsidie krijgen om hun oude (bestel)auto te laten ombouwen, zodat deze tóch de milieuzone in mag.

U vraagt de subsidie online aan via de knop 'subsidie aanvragen'. U logt in met uw DigiD (voor burgers) of eHerkenning (voor bedrijven).

In de handleiding leest u hoe het aanvragen van de subsidie werkt. U kunt tot en met 31 december de subsidie aanvragen.

De ombouwregeling loopt tot 31 december 2018, tenzij het subsidiebudget eerder op is. Wilt u uw (bestel)auto laten ombouwen en weten of u in aanmerking komt voor ombouwsubsidie? Kijk onderaan deze pagina onder 'Voorwaarden'.

U kunt de subsidie pas aanvragen nadat u uw auto heeft laten ombouwen en zodra u een ontheffing hebt gekregen. Is uw auto omgebouwd naar 100% elektrisch? Dan krijgt u de subsidie nadat de RDW uw auto op deze manier heeft geregistreerd.

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan vergoedt de gemeente Rotterdam 50% van de ombouwkosten tot maximaal € 750 per auto. De aanvraag van de subsidie is gratis.

Bij uw aanvraag levert u in:

 • de ontheffing voor de milieuzone op basis van de ombouw van uw auto
 • de factuur voor de ombouwkosten
 • Nadat u online subsidie heeft aangevraagd, ontvangt u direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Daarin staat ook uw dossiernummer.
 • Binnen 8 weken wordt een besluit genomen. Deze termijn kan één keer worden verlengd met 12 weken. Zo lang de subsidie aanvraag niet compleet is, wordt de beslistermijn uitgesteld.
 • Als uw aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een besluit met het bedrag en de voorwaarden. Hierin staat of u nog een verantwoording (vaststelling) moet inleveren.

De Ombouwregeling geldt voor eigenaren van personen- en bestelauto’s (personen of bedrijven) uit Rotterdam, die voldoen aan de subsidievoorwaarden.

De Ombouwregeling geldt voor personen- en bestelauto’s.
U komt in aanmerking voor subsidie als u:

 • in Rotterdam woont en vóór 1 juni 2015 staat ingeschreven bij de gemeente. Of als uw bedrijf gevestigd is in Rotterdam en vóór 1 juni 2015 zo is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • de auto vóór 1 juni 2015 op uw naam stond. En nog steeds staat.
 • uw auto op basis van de Datum Eerste Toelating (DET) de milieuzone niet in mag.
 • uw auto ná 8 november 2016 is omgebouwd en daardoor een ontheffing heeft gekregen voor de Rotterdamse milieuzone. Of als uw auto is omgebouwd naar 100% elektrisch en zo geregistreerd staat bij de RDW (brandstofcode ‘E’).
 • Doe de kentekencheck!

Meer over de subsidievoorwaarden leest u in de Nadere regels ombouw personen- en bestelauto's 2017.

Nog vragen:

 • over het aanvragen van subsidie of over de afhandeling van uw aanvraag? E-mail naar team Subsidieadministratie of bel (010) 267 48 50.
 • over andere zaken neem contact op of bel 14 010.

Ja. De Ombouwregeling geldt ook voor ondernemers. Je bedrijf (ook zzp of eenmanszaak) moet dan wel in Rotterdam gevestigd zijn. En vóór 1 juni 2015 zo ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Ja, dat kan. U moet dan kunnen aantonen dat u een Right to Challenge-ontheffing heeft gekregen door de ombouw van uw auto.

De gemeente Rotterdam vergoedt 50% van de ombouwkosten. Met een maximum van € 750 per auto, op basis van een factuur waarop de ombouwkosten zijn vermeld.

De Ombouwregeling is op 15 juni 2017 gestart en loopt tot 15 juni 2018, tenzij het subsidiebudget eerder op is.

U vraagt de subsidie online aan op www.rotterdam.nl. In de handleiding leggen we uit hoe u het subsidieformulier invult en welke informatie u moet aanleveren. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan krijgt u hiervan bericht.

De subsidieaanvraag wordt dan goedgekeurd en vastgesteld. Daarna maken we het subsidiebedrag binnen 6 weken over naar uw rekening.

Voldoet u niet aan de voorwaarden?
Dan ontvangt u een bericht van ons met een afwijzing van uw aanvraag. Tegen deze afwijzing kunt u bezwaar maken.