subsidie levendige stad
Gepubliceerd op: 02-07-2021
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/loket/subsidie-levendige-stad/
Ga naar de hoofdinhoud

Deze subsidie is voor projecten en activiteiten die een aantoonbare bijdrage leveren aan de versterking van de levendigheid of de gastvrijheid in de gebieden Afrikaanderwijk, Historisch Delfshaven en Coolhaveneiland, Hoek van Holland en het Oude Noorden.

De subsidie is onderdeel van het programma stadscultuur. Dit programma heeft als doel bezoekers van Rotterdam te spreiden over de stad. Dit bereiken we door samen met bewoners, ondernemers en instellingen initiatieven te ontplooien. Zo maken we de hele stad levendig en leefbaar, voor zowel bewoners als bezoekers.

Aanvragen kunnen alleen worden ingediend na overleg. Stuur eerst een mail of bel met de programmamanager stadscultuur.

Subsidie aanvragen

U dient uw subsidieaanvraag online in via de knop Aanvragen subsidie.

  • Logt u in met DigiD? Dan bent u persoonlijk verantwoordelijk.
  • Logt u in met eHerkenning? U heeft niveau 2 nodig en een machtiging ‘Ondernemersloket EH 2’. Lees meer hierover op de pagina gebruik van eHerkenning.
  • Een projectplan (wat u gaat doen en hoe)
  • Een begroting inclusief gevraagd subsidiebedrag
  • Nadat u online subsidie heeft aangevraagd, ontvangt u direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Daarin staat ook uw dossiernummer.
  • Binnen 8 weken wordt een besluit genomen. Deze termijn kan één keer worden verlengd met 12 weken. Zo lang de subsidie aanvraag niet compleet is, wordt de beslistermijn uitgesteld.
  • Als uw aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een besluit met het bedrag en de voorwaarden. Hierin staat of u nog een verantwoording (vaststelling) moet inleveren.

Bewoners, ondernemers en instellingen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de versterking van de levendigheid of de gastvrijheid in de gebieden Afrikaanderwijk, Historisch Delfshaven en Coolhaveneiland, Hoek van Holland en het Oude Noorden.

Heeft u vragen? Vul onderstaand formulier in en u wordt teruggebeld.

Meer lezen over privacy en hoe gemeente Rotterdam met persoonsgegevens omgaat? Kijk op rotterdam.nl/privacy