Matrasrecycling
Gepubliceerd op: 27-05-2021
Geprint op: 21-06-2021
https://www.rotterdam.nl/loket/matrasrecycling/
Ga naar de hoofdinhoud

Is uw oude matras aan vervanging toe? Een oud en afgedankt matras kan volledig worden hergebruikt, als hij droog wordt aangeboden. Breng je oude matras naar het milieupark of maak een afspraak met YESDelft!.

Gratis ophalen
In de maand juni haalt YESDelft! gratis matrassen op bij u thuis. Woont u in Overschie, Blijdorp of Bergpolder? Dan kunt u zich aanmelden en meedoen aan deze pilot. Het matras wordt gratis bij u opgehaald. Daarna wordt het in zijn geheel verwerkt en hergebruikt.

Ga via de onderstaande button naar de pagina van YESDelft! om een afspraak te maken. Hier vindt u ook alle aanvullende informatie.

Let op: u verlaat hierbij deze website en wordt doorgeleid naar de website van YESDelft!

Bekijk hier het privacybeleid van YESDelft!

Waarom uw matras apart inleveren?

Jaarlijks worden ongeveer 1,5 miljoen matrassen afgedankt. Veruit de meesten belanden in de verbrandingsoven. Dat betekent dat zo’n 24.000 ton aan materialen uit matrassen verloren gaan. En dat is zonde. Door te recyclen worden de schuimlagen uit de matrassen verwerkt in onder andere ondertapijt, judo- en turnmatten, meubelen en isolatiemateriaal. De stof krijgt een tweede leven als poetslap, tas of kleding. Metalen uit de matrassen worden ook opnieuw gebruikt.

In de maand juni haalt YESDelft! uw matrassen gratis bij u thuis op.

Inwoners van Overschie, Blijdorp of Bergpolder met de volgende postcodes:
- 3038
- 3039
- 3042
- 3043
- 3044 EE
- 3045 LS

Voor vragen kunt u bellen naar het gemeentelijk telefoonnummer 14 010.