Ik wil stemmen in een andere gemeente (kiezerspas)
Gepubliceerd op: 01-02-2019
Geprint op: 05-03-2021
https://www.rotterdam.nl/loket/kiezerspas/
Ga naar de hoofdinhoud

Wilt u niet in Rotterdam maar in een andere gemeente stemmen? Dan vraagt u een kiezerspas aan. Met een kiezerspas kunt u in heel Nederland stemmen.

Een kiezerspas vraagt u online aan of bij de verkiezingsbalie.

Online aanvragen

U doet de online aanvraag via de knop Kiezerspas aanvragen. Online aanvragen kan tot en met 12 maart 17.00 uur. U logt in met uw DigiD. Houd uw gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand.

Langskomen bij de verkiezingsbalie

U komt persoonlijk langs bij de verkiezingsbalie in stadswinkel centrum. Het adres is Coolsingel 40. Maak hiervoor een afspraak. Of kom langs tijdens de vrije inloop uren van 9.00 uur tot 17.00 uur. Langskomen kan tot en met 12 maart 17.00 uur. Neem een kopie van uw identiteitsbewijs mee.

Wat is een geldig ID-bewijs?

  • een Nederlands of EU paspoort
  • een Nederlandse identiteitskaart
  • een Nederlands of EU rijbewijs

Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn op de dag van de verkiezing. Deze moet dus geldig zijn tot 18 maart 2016.

De kiezerspas is gratis.

Als u gaat stemmen neemt u uw kiezerspas mee en een geldig legitimatiebewijs. U moet zich identificeren als u komt stemmen stemmen in het stembureau.

Om te mogen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing moet u:

  • de Nederlandse nationaliteit hebben
  • 18 jaar of ouder zijn
  • niet uitgesloten zijn van het kiesrecht

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen.

Het is helaas niet mogelijk om een kiezerspas te vervangen.

Ja, ook een kiezerspas kan worden omgezet in een volmacht. U vult dan de achterkant van de kiezerspas in en geeft de gemachtigde een kopie van uw identiteitsbewijs mee. Meer informatie vindt u op de pagina Iemand machtigen om voor u te stemmen (volmacht).