Adreswijziging buitenland RNI
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 31-07-2021
https://www.rotterdam.nl/loket/adreswijziging-buitenland-rni/
Ga naar de hoofdinhoud

Als u in het buitenland verhuist, kunt u uw nieuwe adres doorgeven aan de Nederlandse overheid. Rotterdam is een van de 19 gemeenten waar dit kan.

U kunt alleen uw adreswijziging in het buitenland doorgeven als u ingeschreven staat in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). De verhuizing geeft u online door of per e-mail.

Online doorgeven

U geeft uw adreswijziging buiten Nederland online door via het Digitaal Loket Verhuizen Buitenland. Via de webpagina Hoe verander ik mijn gegevens in de Registratie Niet-Ingezetenen van de Rijksoverheid komt u bij het Digitaal Loket. U heeft DigiD nodig voor de adreswijziging.

Per e-mail doorgeven

U geeft uw verhuizing per e-mail door bij één van de loketgemeenten voor de RNI. Geeft u uw verhuizing in Rotterdam door? Download het RNI-verhuisformulier via de knop Formulier downloaden. Vul het in en verstuur het naar het e-mailadres dat op het formulier staat.

Gemeenten met een RNI-loket

U kunt ook bij een andere gemeente met een RNI-loket uw nieuwe adres in het buitenland doorgeven.

Bestuurlijke boete

De gemeente Rotterdam kan u een bestuurlijke boete geven als u bewust zorgt voor onjuiste informatie in de BRP. Deze boete is om ervoor te zorgen dat iedereen zich correct inschrijft en op tijd de juiste informatie doorgeeft.

Het doorgeven van het nieuwe adres is gratis.

Per persoon moet één formulier worden ingevuld en ondertekend. Voeg een kopie van geldig identiteitsbewijs of paspoort toe.

Uw wijziging worden binnen 10 werkdagen verwerkt.

Voor alle niet-ingezetenen die in het buitenland wonen en een nieuw adres willen doorgeven.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op.