Aanvraag of afmelden faciliteiten
Gepubliceerd op: 06-02-2020
Geprint op: 06-03-2021
https://www.rotterdam.nl/loket/aanvraag-faciliteiten/
Ga naar de hoofdinhoud

Op het Recreatieoord en camping Hoek van Holland kunt u van verschillende aanvullende diensten gebruikmaken.

Voor bijvoorbeeld:

 • het houden van een huisdier op het Recreatieoord
 • het gebruikmaken van internet
 • snoeien of kappen van een boom
 • het parkeren van auto's of bijzondere voertuigen

dient u online een aanvraag in.

Online aanvragen of afmelden

Vraag een faciliteit aan, of meld een aangevraagde faciliteit af via de knop 'aanvragen of afmelden faciliteiten'.

Neem voordat u een aanvraag indient deze pagina goed door.

 • Alleen wanneer u een recreatiehuisje heeft kunt u maximaal 2 huisdieren aanmelden. De dieren moeten altijd aangelijnd zijn en mogen geen overlast veroorzaken
 • Op de camping zijn geen huisdieren toegestaan

Het internetsignaal bereikt uw huisje of caravan over de groene CAI kabel. De gemeente sluit een modem aan zodat het KPN-signaal via WiFi of een bekabelde aansluiting gebruikt kan worden. Het tv-signaal, dat ook over deze kabel loopt, blijft hetzelfde. Het internet is alleen op het recreatieoord en de camping te gebruiken.

Let op! Heeft u apparatuur met eigen MAC adres? Dan kan het internetsignaal niet goed worden gebruikt. Dit betekent dat van bijvoorbeeld een smart tv of ip camera niet alle functies zullen werken.

Opzeggen

De overeenkomst wordt gesloten voor één recreatieseizoen (1 maart tot en met 31 oktober). Deze wordt na afloop automatisch voor eenzelfde periode verlengd onder de dan geldende voorwaarden. Opzeggen moet schriftelijk en kan tegen het einde van het lopende recreatieseizoen met een opzegtermijn van minimaal 1 maand. Stuur uw opzegging naar het adres wat bij Contactinformatie staat.

Modem

U koopt het modem en deze blijft ook na opzegging van u. Op het modem zit één jaar garantie. Laat de aankoopbon zien als u van de garantie gebruik wilt maken.

Storingen

Helaas komen af en toe storingen voor. Door steeds onderhoud uit te voeren en updates toe te voegen, probeert de gemeente een optimale internetverbinding te bieden. Lees meer over hierover in het document Informatie bij storing (pdf).

Algemene voorwaarden

Op ons aanbod zijn algemene voorwaarden van toepassing. In het document Informatie internet en algemene voorwaarden (pdf) staat onder andere wat u kunt doen om deze aanvullende dienst op te zeggen.

Parkeren

Uw aanvraag gaat over parkeren tijdens het recreatieseizoen. Er is voor alle recreanten ruimte om met tenminste één voertuig te parkeren. De toegang tot het terrein wordt geregeld door kentekenherkenning. U kunt meerdere kentekens opgeven, maar altijd met één voertuig tegelijk het terrein op.

Voor gasten, klusdiensten, werklui of extra auto’s kunt u een dagkaartje kopen, als er voldoende ruimte is. Het is verboden voertuigen op het recreatieoord te laten staan, ook voor het uitvoeren van klussen! Laden en lossen voor maximaal 30 minuten is (na het kopen van een dagkaartje) kan wel.

Bijzondere voertuigen

Het grootste toegelaten voertuig op het terrein is maximaal 16m3. Ook bestelbussen met laadbak worden op deze maat beoordeeld. Grote vrachtwagens mogen niet zomaar het terrein op. De beheerder kan hier uitzonderingen op maken.

 • Aanhangwagens

Aanhangwagens zijn verboden op de parkeerplaats, tenzij er toestemming voor is gegeven. Meldt u zich vooraf bij de receptie als u met een aanhangwagen komt.

 • Busjes

Lange voertuigen als campers en bestelbusjes moeten parkeren op daarvoor bestemde plekken op parkeerplaats 1.

Hekwerk en sleutels

 • Buiten de zondagen en het hoogseizoen (1 juli tot 1 september) mag u maximaal 30 minuten met een voertuig het recreatieoord op
 • Om toegang te krijgen meldt u zich bij de receptie. Na vermelding van recreatieadres en naam krijgt u (nodig na het kopen van een dagkaartje) een heksleutel mee
 • De heksleutels worden uitgegeven van 8.30 uur tot 17.00 uur. Wanneer u een heksleutel hebt meegekregen moet u het hekwerk direct achter u sluiten en op slot draaien. Dit om te voorkomen dat anderen illegaal binnenkomen, die er vervolgens niet meer af kunnen
 • De sleutel mag niet aan anderen worden uitgeleend!

Alle bomen (ook die op de recreatiekavels) zijn van de gemeente Rotterdam. Wanneer u overlast heeft van de bomen kunt u een snoeivergunning of kapverzoek indienen. Een deskundige van de Bomenwacht zal bindend advies geven. Vallende bladeren of gebrek aan zonlicht zijn geen reden tot snoeien of kappen.

Binnen 5 werkdagen na uw aanvraag ontvangt u een bericht.

Heeft u nog vragen? Neem contact op via de pagina Storing, vraag of idee of bel naar (0174) 38 99 66.

Adres

Camping Hoek van Holland
Wierstraat 100
3151 VP Hoek van Holland