Zuiderpark
Gepubliceerd op: 31-01-2017
Geprint op: 29-11-2022
https://www.rotterdam.nl/locaties/zuiderpark/
Ga naar de hoofdinhoud

Het Zuiderpark in Rotterdam-Zuid is een van de grootste stadsparken van Rotterdam. U vindt er bos, gras, sportvelden en volkstuinen.

Het park werd vanaf 1952 aangelegd als gebruikspark en niet als sierpark. Een ideale omgeving voor een rustige wandeling, een fietstocht of barbecue in de daarvoor bestemde barbecuezones.

Ook ligt midden in het Zuiderpark het avontureneiland. Dit is een groot speelterrein met glijbanen, klimconstructies, klauterstenen en het piratennest. Het zwemwater is schoon en voor de kleintjes is er een poedelstrandje.

Barbecueën in de stad

In het zonnetje barbecueën, dat moet kunnen. Houd het netjes met elkaar, houd rekening met elkaar. Zodra het barbecueën overlast of schade voor de omgeving geeft, kan Politie of Handhaving ingrijpen. Op meerdere plekken mag u alleen barbecueën in de daarvoor ingerichte barbecuezones (borden geven dit aan). Die locaties zijn het Kralingse Bos, Het Park, het Vroesenpark, het Zuiderpark en het strand Nesselande.

Regels alcoholgebruik

Buiten op straat of in het park een biertje of wijntje drinken in het zonnetje, dat moet kunnen. Buiten de zomermaanden is het drinken van alcohol maar op een aantal plekken toegestaan. In de periode van 1 april tot 1 oktober mag u in de meeste Rotterdamse parken tijdens uw barbecue een biertje of wijntje drinken. Hierop geldt voor een aantal plekken een uitzondering. Kijk op de pagina Alcoholverbod voor alle informatie. Houd het in ieder geval gezellig, want overlast door alcohol blijft overal strafbaar.

Afval netjes weggooien

Geliefde plekken om van het weer te genieten zijn de stadsparken. Tas met eten en drinken mee en het is al snel gezellig. Genieten is fijner in een schoon park. Help de reinigers van de gemeente daarom mee om de parken schoon te houden. Gooi afval zoals blikjes, flesjes en sigaretten netjes in de afvalbakken of neem het mee naar huis. Het afval gaat anders zwerven en belandt in het water en dat is slecht voor de natuur. Laat u toch uw afval liggen dan riskeert u een boete van Handhaving. Neem daarom uw afval altijd mee of plaats dit in de daarvoor bestemde afvalbakken. Op de pagina Zwerfafval staat meer informatie over zwerfafval.

Honden

Uw hond mag mee naar in het park, maar niet overal. U bent verplicht de poep van uw hond zelf op te ruimen. Op de pagina Honden staat alles over honden in de stad. Op de kaart hondenuitlaatzones staat waar uw hond mag komen.

Kinderboerderij en landhuis de Olifant

Vanaf de Kromme Zandweg komt u bij landhuis de Olifant, molen en landerijen.

Op kinderboerderij Molenwei leven de boerderijdieren die daarbij horen. De kinderboerderij organiseert veel activiteiten. De activiteiten vindt u op de facebookpagina van de kinderboerderij.

In de Cultuur Historische Plantentuin naast de kinderboerderij is het landschap nagemaakt van voor de grote groei van de stad .

Kunst in het park

In 2014 maakte de internationaal bekende kunstenaar Kamiel Verschuren de beeldentuin Schouwplaats Rotterdam langs de Zandweg. Schouwplaats Rotterdam ligt tussen de Zuiderparkweg en de Volkstuinvereniging De Zandweg.

Bereikbaarheid

Metro: halte Slinge en Zuidplein
Tram: tramlijn 2 aan de Boergoensevliet voor de kinderboerderij
Parkeren: Ahoy

Contact

Zuiderpark

Adres
Ahoyweg 10
3084 BA Rotterdam
Website
Rotterdamse parken