Zuiderpark
Gepubliceerd op: 31-01-2017
Geprint op: 23-09-2021
https://www.rotterdam.nl/locaties/zuiderpark/
Ga naar de hoofdinhoud

Het Zuiderpark in Rotterdam-Zuid is een van de grootste stadsparken van Rotterdam. U vindt er bos, gras, sportvelden en volkstuinen.

Het park werd vanaf 1952 aangelegd als gebruikspark en niet als sierpark. Een ideale omgeving voor een rustige wandeling, een fietstocht of barbecue in de daarvoor bestemde barbecuezones.

Ook ligt midden in het Zuiderpark het avontureneiland. Dit is een groot speelterrein met glijbanen, klimconstructies, klauterstenen en het piratennest. Het zwemwater is schoon en voor de kleintjes is er een poedelstrandje.

Kinderboerderij en landhuis de Olifant

Vanaf de Kromme Zandweg komt u bij landhuis de Olifant, molen en landerijen.

Op kinderboerderij Molenwei leven de boerderijdieren die daarbij horen. De kinderboerderij organiseert veel activiteiten. De activiteiten vindt u op de facebookpagina van de kinderboerderij.

In de Cultuur Historische Plantentuin naast de kinderboerderij is het landschap nagemaakt van voor de grote groei van de stad .

Kunst in het park

In 2014 maakte de internationaal bekende kunstenaar Kamiel Verschuren de beeldentuin Schouwplaats Rotterdam langs de Zandweg. Schouwplaats Rotterdam ligt tussen de Zuiderparkweg en de Volkstuinvereniging De Zandweg.

Bereikbaarheid

Metro: halte Slinge en Zuidplein
Tram: tramlijn 2 aan de Boergoensevliet voor de kinderboerderij
Parkeren: Ahoy

Contact

Zuiderpark

Adres
Ahoyweg 10
3084 BA Rotterdam
Website
Rotterdamse parken