Vroesenpark
Gepubliceerd op: 31-01-2017
Geprint op: 29-11-2022
https://www.rotterdam.nl/locaties/vroesenpark/
Ga naar de hoofdinhoud

In Rotterdam Noord ligt het Vroesenpark. Het is een echt stadspark, gelegen tegenover Diergaarde Blijdorp.

Het park is in 1929 aangelegd als sierpark en werd in 1948 heringericht als gebruikspark. U vindt er tennisbanen, wandelpaden, speeltoestellen, een visvijver en voetbalplekken. Vroesenpark heet het officieel sinds 1977. De naam komt van de familie Vroesen, een Rotterdamse familie die ooit onder andere burgemeesters voor de stad leverde.

Barbecueën in de stad

In het zonnetje barbecueën, dat moet kunnen. Houd het netjes met elkaar, houd rekening met elkaar. Zodra het barbecueën overlast of schade voor de omgeving geeft, kan Politie of Handhaving ingrijpen. Op meerdere plekken mag u alleen barbecueën in de daarvoor ingerichte barbecuezones (borden geven dit aan). Die locaties zijn het Kralingse Bos, Het Park, het Vroesenpark, het Zuiderpark en het strand Nesselande.

Regels alcoholgebruik

Buiten op straat of in het park een biertje of wijntje drinken in het zonnetje, dat moet kunnen. Buiten de zomermaanden is het drinken van alcohol maar op een aantal plekken toegestaan. In de periode van 1 april tot 1 oktober mag u in de meeste Rotterdamse parken tijdens uw barbecue een biertje of wijntje drinken. Hierop geldt voor een aantal plekken een uitzondering. Kijk op de pagina Alcoholverbod voor alle informatie. Houd het in ieder geval gezellig, want overlast door alcohol blijft overal strafbaar.

Afval netjes weggooien

Geliefde plekken om van het weer te genieten zijn de stadsparken. Tas met eten en drinken mee en het is al snel gezellig. Genieten is fijner in een schoon park. Help de reinigers van de gemeente daarom mee om de parken schoon te houden. Gooi afval zoals blikjes, flesjes en sigaretten netjes in de afvalbakken of neem het mee naar huis. Het afval gaat anders zwerven en belandt in het water en dat is slecht voor de natuur. Laat u toch uw afval liggen dan riskeert u een boete van Handhaving. Neem daarom uw afval altijd mee of plaats dit in de daarvoor bestemde afvalbakken. Op de pagina Zwerfafval staat meer informatie over zwerfafval.

Honden

Uw hond mag mee naar in het park, maar niet overal. U bent verplicht de poep van uw hond zelf op te ruimen. Op de pagina Honden staat alles over honden in de stad. Op de kaart hondenuitlaatzones staat waar uw hond mag komen.

Horeca en evenementen

In het hart van het park zit het Vroesenpaviljoen met een terras. Het Vroesenpaviljoen is dagelijks geopend tot 18.00 uur. In het park zijn regelmatig evenementen.

Bereikbaarheid

Het Vroesenpark is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het park is bereikbaar met RET bus 33 en met RandstadRail (station Blijdorp).

Contact

Vroesenpark

Adres
Stadhoudersweg 181
3039 MC Rotterdam
Website
Rotterdamse parken