P+R Alexander
Gepubliceerd op: 31-01-2017
Geprint op: 20-02-2019
https://www.rotterdam.nl/locaties/p+r-alexander/
Spring naar het artikel

Wanneer u verder reist met het openbaar vervoer kunt u op vertoon van uw OV-chipkaart voordelig parkeren op P+R-terrein Alexander.

P+R-terrein Rotterdam Alexander ligt vlakbij station Alexander en heeft 473 parkeerplaatsen. U vindt het parkeerterrein door op de rijksweg A20, afrit 16, of rijksweg A16, afslag 27 te nemen en de borden te volgen.

Elektrisch oplaadpunt

Aantal: 2
Oplaadpunten op straatniveau bij de loge volgens aangegeven route.

Openbaar vervoer

Trein met bestemming Rotterdam Centraal, Utrecht en Amsterdam. Met de metro bent u in ongeveer 17 minuten in het centrum van Rotterdam. Naast verder reizen met de metro kunt u uw reis voortzetten met de bus. Plan uw reis optimaal via de website van de RET of 9292OV.

Kosten

P+R Alexander, P+R Slinge en P+R Kralingse Zoom zijn gratis in combinatie met openbaar vervoer. Alle andere Rotterdamse P+R-locaties zijn altijd gratis te gebruiken.

U krijgt korting (het parkeren is gratis) als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U reist met het openbaar vervoer van- en naar het terrein en maakt gebruik van een OV chipkaart. Papieren (zelf geprinte) kaartjes zijn niet geldig, ook acties van winkelketens zoals o.a Kruidvat, Albert Heijn kunnen niet gebruikt worden. Papieren RET dagkaarten zijn wel geldig.
    Let op: maakt u een enkele reis met het openbaar vervoer dan betaalt u het normale tarief.
  • U parkeert niet langer dan 72 uur. Na 72 uur geldt het normale tarief van 0,50 euro per 18 minuten met een maximum van 17 euro per dag.
  • U heeft binnen 1 uur na het uitchecken bij het openbaar vervoer het parkeerterrein verlaten.

Veelgestelde vragen

Op de pagina overzicht P+R-terreinen vindt u meer informatie, waaronder veelgestelde vragen.

Contactinformatie

P+R Alexander

Adres
Prins Alexanderlaan 35
3068 PN Rotterdam
Website
Parkeren in Rotterdam