LCC Romeynshof
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 20-05-2019
https://www.rotterdam.nl/locaties/lcc-romeynshof/
Spring naar het artikel

Lokaal Cultuur Centrum Romeynshof heeft voor elk wat wils en is voor iedereen toegankelijk. Naast de verschillende voorstellingen en activiteiten bezoeken is het ook mogelijk gewoon een kopje koffie te drinken en een krantje te lezen.

Dagelijks vinden er diverse activiteiten plaats voor verschillende doelgroepen.

Divers cultureel aanbod

LCC Romeynshof heeft een breed aanbod van (kinder) theater, filmvoorstellingen, workshops, muziek en dansvoorstellingen. De culturele programmering is gericht op alle leeftijden. Ook is er een permanente expositie in de Romeynshof van kunstenaars uit Prins Alexander. Deze expositie is opgezet in samenwerking met de Kunstkring Alexander.

Verenigingen

Wekelijks maken er diverse verenigingen, clubs en organisaties gebruik van LCC Romeynshof onder andere: Formatiedansen, Dameskoor Zaverom,  Operakoor Maasstad, Popkoor O Jee, Enerfit, A.N.B.O, Tai Chi Chúanvereniging, de Copperhead Line Dancers, Bonjeur, SKVR, De MahJong vereniging, Popkoor 4 You, Dansschool Jawa Latino, Balletlessen, Tap Live.

Verhuur

LCC Romeynshof beschikt over zeven zalen van verschillende grootte. Deze zalen zijn geschikt voor diverse doeleinden zoals onder andere vergaderingen, sporten, cursussen en (koor)repetities.
De Apollo-zaal is een volledig geoutilleerde theaterzaal met een groot podium. Er zijn maximaal 200 zitplaatsen in theateropstelling. Deze zaal is door middel van een schuifwand verbonden met de foyer.
Hierdoor is het mogelijk om maatwerk te leveren en precies de sfeer te creëren die u voor ogen heeft voor uw presentatie of voorstelling.

Openbaar Vervoer

Metro: Station Romeynshof. LCC Romeynshof bevindt zich aan de achterzijde van het metrostation

Contactinformatie

LCC Romeynshof

Adres
Stresemannplaats 8
3068 JL Rotterdam
Telefoon
(010) 420 40 99
E-mail
romeynshofsenc@rotterdam.nl