Kinderboerderij De Wilgenhof
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 16-02-2019
https://www.rotterdam.nl/locaties/kinderboerderij-de-wilgenhof/
Spring naar het artikel

Kinderboerderij de Wilgenhof ligt in het huidige Berg- en Broekpark aan de Ringdijk in Hillegersberg-Schiebroek.

Op de kinderboerderij leven traditionele landbouwhuisdieren, die geschikt zijn om kinderen met dieren te laten kennismaken. 

Het hele terrein van de educatieve tuinen en kinderboerderijen is rookvrij. Bezoekers en medewerkers worden verzocht niet te roken op het terrein.

Activiteiten en kinderfeestjes

Op De Wilgenhof worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd. Houd hiervoor de Facebookpagina, de wijkkranten en de posters in de gaten. Op woensdagmiddagen kunnen kinderfeestjes gevierd worden in feestruimte ‘t Feestvarken. Daarnaast kunnen extra activiteiten worden geboekt zoals een speurtocht, een potje boerengolf of een ritje maken met paard en wagen.

Duurzame aanpassingen

Op De Wilgenhof kunt u terecht voor het inleveren van frituurvet, oude kleding en kleine elektrische apparaten bij het We Cycle-inleverpunt. Ook is er een groen (sedum) dak en zijn er zonnepanelen en solar tubes aanwezig op de kinderboerderij.

Educatie

De kinderboerderij is een erkend leerbedrijf waar stagiaires het vak dierverzorger kunnen leren. Daarnaast heeft De Wilgenhof een lescentrum en schooltuinen waar basisscholen terecht kunnen voor natuur- en milieuonderwijs. Meer weten over educatie op De Wilgenhof? Neem contact op met het lescentrum via (010) 461 49 40 of educatiewilgenhof@natuurstad.nl

De kinderboerderij gaat voor gezonder!

Een gezonde leefstijl staat voorop. De kinderboerderij werkt daarom aan een gezonder productenaanbod in haar horeca. Dit zorgt voor een gezonde uitstraling volgens de richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Elk jaar brengt de gemeente het aanbod van de horeca in kaart met de ‘kantinescan’ van het Voedingscentrum. Dit wordt gerapporteerd aan de directie.

Inschrijven NME-aanbod

U schrijft in via de oranje knop voor zowel het basis- als het plusaanbod (tegen betaling).

Bekijk het natuur- en milieueducatie (NME) -aanbod schooljaar 2018-2019:

Openingstijden

Dagelijks geopend van 08.30 tot 16.30 uur. Op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Bereikbaarheid

De Wilgenhof bereikt u met tram 25, bus 174 en bus 35 (gemiddeld 7 minuten lopen).

Contactinformatie

Kinderboerderij De Wilgenhof

Adres
Ringdijk 76
3054 KV ROTTERDAM
Telefoon
(010) 422 39 77
E-mail
wilgenhof@natuurstad.nl
Website
Facebookpagina De Wilgenhof