Kinderboerderij De Oedenstee
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 23-02-2019
https://www.rotterdam.nl/locaties/kinderboerderij-de-oedenstee/
Spring naar het artikel

De Oedenstee is gebouwd in 1972 en ligt in Hoogvliet.

Op de kinderboerderij leven traditionele landbouwhuisdieren die geschikt zijn om kinderen kennis te laten maken met dieren.

Het hele terrein van de educatieve tuinen en kinderboerderijen is rookvrij. Bezoekers en medewerkers worden verzocht niet te roken op het terrein.

Activiteiten en Jeu de Boules

Op De Oedenstee worden regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd. Houd hiervoor onze Facebookpagina, wijkkranten en posters in de gaten.
Bij kinderboerderij de Oedenstee kunt u ook terecht voor een potje jeu de boules. De baan is iedere dag geopend van 9.00-16.00 uur. Heeft u geen materiaal, dan kunt u dit lenen op de boerderij. Ook voor speluitleg wordt gezorgd.

Leren en werken

De kinderboerderij is een erkend leerbedrijf waar stagiaires het vak dierverzorger leren. Op het terrein van De Oedenstee is een vestiging Klus en Werk van de Pameijer Stichting. Werkproject ‘de Klusserij’ is een leer/werkplek waarbij vanuit een beschermde omgeving doorgroeimogelijkheden zijn richting vrijwilligerswerk of een betaalde baan. Daarnaast worden in Hoogvliet diverse klussen uitgevoerd, zoals kleine verhuizingen, tuinwerkzaamheden en schilderwerk.

Educatie

In Hoogvliet wordt met partners op het gebied van natuur- en milieueducatie gewerkt aan  een educatief programma voor de basisscholen. Het is voor basisscholen in Hoogvliet mogelijk om in te schrijven op een aantal lessen tijdens het schooljaar. Deze lessen worden verzorgd vanaf het terrein van De Oedenstee, of in de omgeving van de school zelf.

Inschrijven NME-aanbod

U schrijft in via de oranje knop voor zowel het basis- als het plusaanbod (tegen betaling).

Bekijk het natuur- en milieueducatie (NME) -aanbod schooljaar 2018-2019:

Openingstijden

Dagelijks geopend van 08.30 tot 16.30 uur. Op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Bereikbaarheid

U parkeert gratis aan de Marthalaan.

Contactinformatie

Kinderboerderij De Oedenstee

Adres
Marthalaan 46
3194 EH Hoogvliet
Telefoon
(010) 438 66 82
E-mail
oedenstee@natuurstad.nl