Het Park bij de Euromast
Gepubliceerd op: 31-01-2017
Geprint op: 28-09-2022
https://www.rotterdam.nl/locaties/het-park-bij-de-euromast/
Ga naar de hoofdinhoud

Het Park in Rotterdam is beter bekend als het park bij de Euromast. Het is rond 1850 ontworpen door de bekende landschapsarchitecten vader en zoon Zochers.

Het park heeft een donkergroene heemtuin en een Franse stijltuin voor het Herenhuys.
Veel bomen in het park zijn meer dan 100 jaar oud.

Barbecueën in de stad

In het zonnetje barbecueën, dat moet kunnen. Houd het netjes met elkaar, houd rekening met elkaar. Zodra het barbecueën overlast of schade voor de omgeving geeft, kan Politie of Handhaving ingrijpen. Op meerdere plekken mag u alleen barbecueën in de daarvoor ingerichte barbecuezones (borden geven dit aan). Die locaties zijn het Kralingse Bos, Het Park, het Vroesenpark, het Zuiderpark en het strand Nesselande.

Barbecuezone

kaart Barbecuezone Park bij de euromast

Regels alcoholgebruik

Buiten op straat of in het park een biertje of wijntje drinken in het zonnetje, dat moet kunnen. Buiten de zomermaanden is het drinken van alcohol maar op een aantal plekken toegestaan. In de periode van 1 april tot 1 oktober mag u in de meeste Rotterdamse parken tijdens uw barbecue een biertje of wijntje drinken. Hierop geldt voor een aantal plekken een uitzondering. Kijk op de pagina Alcoholverbod voor alle informatie. Houd het in ieder geval gezellig, want overlast door alcohol blijft overal strafbaar.

Afval netjes weggooien

Geliefde plekken om van het weer te genieten zijn de stadsparken. Tas met eten en drinken mee en het is al snel gezellig. Genieten is fijner in een schoon park. Help de reinigers van de gemeente daarom mee om de parken schoon te houden. Gooi afval zoals blikjes, flesjes en sigaretten netjes in de afvalbakken of neem het mee naar huis. Het afval gaat anders zwerven en belandt in het water en dat is slecht voor de natuur. Laat u toch uw afval liggen dan riskeert u een boete van Handhaving. Neem daarom uw afval altijd mee of plaats dit in de daarvoor bestemde afvalbakken. Op de pagina Zwerfafval staat meer informatie over zwerfafval.

Honden

Uw hond mag mee naar in het park, maar niet overal. U bent verplicht de poep van uw hond zelf op te ruimen. Op de pagina Honden staat alles over honden in de stad. Op de kaart hondenuitlaatzones staat waar uw hond mag komen.

Horeca en festivals

In het Park zijn regelmatig openbare evenementen en festivals die perfect aansluiten op de sfeer.
U vindt er restaurantjes in de oude herenhuizen.
Langs de Maas zijn er kroegen en in het Scheepvaartkwartier zijn trendy cafés.

Historische tuin Schoonoord

Aan de rand van het park aan de Kievitslaan ligt historische tuin Schoonoord. Landschapsarchitecten Zochers legden deze tuin ook aan.

Tuin Schoonoord is geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.
Tijdens grote evenementen in Het Park is Schoonoord gesloten.

Bereikbaarheid

Het park is bereikbaar met de metro (station Coolhaven) en tramlijn 8 (halte Euromast, Erasmus MC).

Contact

Het Park bij de Euromast

Adres
Parkhaven 20
3016 GM Rotterdam
Telefoon
14 010
Website
Rotterdamse parken