GGD Rotterdam-Rijnmond
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 05-05-2021
https://www.rotterdam.nl/locaties/ggd-rotterdam-rijnmond/
Ga naar de hoofdinhoud

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Rotterdam-Rijnmond (GGD) zet zich in voor een goede en voor iedereen toegankelijke gezondheidszorg.

De GGD bevordert en beschermt de gezondheid van de inwoners in de regio. De GGD doet dit voor Rotterdam en 14 regiogemeenten vanuit de Wet Publieke Gezondheid.

Gemeenten Rotterdam-Rijnmond
Albrandswaard Maassluis
Barendrecht Nissewaard
Brielle Ridderkerk
Capelle aan den IJssel Rotterdam
Goeree-Overflakkee Schiedam
Krimpen aan den IJssel Westvoorne
Lansingerland  

Bevorderen en beschermen

De GGD geeft deskundig advies aan burgers, bedrijven en gemeenten op het gebied van gezondheid. Dit kan gaan over schimmel in woningen, maar ook over luchtkwaliteit, drinkwater en hygiëne.

Infectieziekten, tuberculose en hygiëne

Om besmetting met infectieziekten als Tuberculose te voorkomen, bevordert de GGD een veilige en hygiënische omgeving. Wanneer er een uitbraak van een infectieziekte is, komt de GGD in actie en wordt voorkomen dat meer mensen de ziekte krijgen. De GGD controleert bij piercing- en tatoeageshops, kinderopvangcentra en op schepen die de Rotterdamse haven binnenvaren.

Reizigerszorg en vaccinaties

Reizigers in de regio kunnen bij de GGD terecht voor vaccinaties en een gezondheidsadvies op maat. De GGD heeft kennis over reizigersziekten, uitbraken en maatregelen op reis.

Soa en seksualiteit

Samen met GGD Hollands Midden en Dienst Gezondheid en Jeugd Dordrecht bestrijdt de GGD seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) in de regio. Mensen die een hoog risico lopen op een soa, kunnen terecht bij de soapoli.

Milieu

In en rond uw huis kunnen er verschillende dingen van invloed zijn op uw gezondheid. Het team Gezondheid en Milieu geeft advies, denk hierbij aan schimmel in huis, luchtkwaliteit, drinkwater en buitenwater.

Onderzoek

De GGD onderzoekt regelmatig de gezondheid van de 1,3 miljoen inwoners van de vijftien gemeenten in het werkgebied. Op deze manier wordt de gezondheid van kinderen, jongeren en volwassenen in de regio in kaart gebracht en in de gaten gehouden.

Andere locatie

Naast de GGD-locatie op de Schiedamsedijk 95 in Rotterdam is er ook een GGD in Spijkenisse:

Publiekslocatie vestiging Spijkenisse
Hoogwerfsingel 2
3202 SP Spijkenisse

Contactinformatie

GGD Rotterdam-Rijnmond

Adres
Schiedamsedijk 95
3011 EN Rotterdam
Telefoon
(010) 433 99 66
Fax
(010) 433 95 95
Website
Gemeentelijke Gezondheidsdienst
Postadres
Postbus 70032
3000 LP Rotterdam