Fietsenstalling Centraal station
Gepubliceerd op: 31-01-2017
Geprint op: 20-02-2020
https://www.rotterdam.nl/locaties/fietsenstalling-centraal-station/
Spring naar het artikel

De fietsenstalling biedt nu ruimte aan 5.190 fietsplekken, waarvan 1.010 betaalde plekken en 4.180 gratis plekken. Aan de noordzijde is een fietsenstalling voor ruim 1.700 fietsen. Bij beide stallingen is plek gereserveerd voor bromfietsen.

Het aantal mensen dat fietst is de afgelopen 10 jaar met 60% toegenomen. En dit aantal blijft stijgen. Daarom wordt er de komende jaren fors geïnvesteerd in fietsparkeren in Rotterdam. Dit jaar komen er 1750 plekken bij in de ondergrondse stalling en aan de centrum- en noordzijde van Centraal Station. Er wordt daarbij rekening gehouden met afwijkend formaat fietsen als bakfietsen, fietsen met een mand voorop of mountainbikes. De gemeente onderzoekt samen met partners als NS en Prorail hoe er in de komende jaren nog meer stallingsvoorzieningen gerealiseerd kunnen worden.

Uitbreiding fietsenstallingen

Fietsparkeren rondom Rotterdam Centraal Station
  • Tijdelijke fietsenstalling tussen Weenatunnels (centrumzijde)

Tot oktober is er een tijdelijke fietsenstalling beschikbaar op de middenberm tussen de Weenatunnels. Deze stalling biedt ruimte aan 500 fietsen die nu op drukke dagen niet in de omgeving geparkeerd kunnen worden en voor mensen die hun fiets niet kunnen parkeren door komende werkzaamheden bij andere stallingen.

  • Ondergrondse fietsenstalling (centrumzijde)

De planning is dat er eind februari/begin maart 300 plekken beschikbaar komen in de ondergrondse stalling voor fietsen met een afwijkend formaat. Denk aan bakfietsen, mountainbikes of fietsen met een mand voorop. Deze nieuwe inrichting gaat ten koste van 350 gewone plekken.

  • Fietsenstalling Noordzijde

De stalling aan de Provenierszijde, aan de achterkant van het station, wordt uitgebreid met ongeveer 700 plekken. Volgens planning wordt dit in mei gerealiseerd. Er staan dan dubbellaags rekken en speciale plekken voor deelfietsen, fietsen met een afwijkend formaat, deelscooters en bakfietsen.

  • Fietsenstalling Conradstraat (centrumzijde)

Er wordt gewerkt aan een tijdelijke stalling aan de Conradstraat, naast het station. Deze zal op zijn vroegst in het najaar van 2020 beschikbaar komen. Deze stalling heeft plek voor ongeveer 1100 fietsen.

Kosten
Op de website van de NS vindt u de kosten voor het stallen van uw fiets.

Openingstijden
De fietsenstalling is elke dag 24 uur geopend. Dit geldt voor het betaalde en het onbetaalde deel.

Termijn fiets stallen

Fietsers mogen de onbewaakte stalling niet langer dan 14 dagen voor het stallen van een fiets gebruiken. De stalling heeft sensoren die bijhouden hoe lang een fiets wordt gestald. Na 14 dagen worden fietsen verwijderd.

Zet fiets, brommer of scooter goed neer
Rondom Centraal Station geldt een parkeerverbod. Parkeren van fietsen, brommers en scooters is alleen toegestaan in de stallingen en in de rekken in speciaal daarvoor bestemde zones.

Ook tweewielers die (geheel of gedeeltelijk) buiten de parkeerzone staan, worden verwijderd. Handhavers controleren hier dagelijks op. Alle weggehaalde fietsen, brommers en scooters worden naar één centraal punt gebracht: het Fietspunt.

Contactinformatie

Fietsenstalling Centraal station

Adres
Stationsplein 298, hoek Weena
3013 AK Rotterdam
\