CJG Rozenburg
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 17-11-2020
https://www.rotterdam.nl/locaties/cjg-rozenburg/
Ga naar de hoofdinhoud

Aangepaste dienstverlening door coronavirus

Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) doet er alles aan het coronavirus te beheersen. Dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. Lees meer hierover op de website van het CJG.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) ziet alle Rotterdamse kinderen regelmatig, omdat zij willen dat iedereen gezond en veilig kan opgroeien.

Vanaf de geboorte tot uw kind 18 jaar is, kijken de jeugdgezondheidszorgprofessionals of uw kind zich goed ontwikkelt. Daarnaast weten ze als geen ander dat opvoeden soms een uitdaging is en wel eens vragen met zich meebrengt. Daarom kunt u altijd bij hen terecht.

Hulp tijdens de zwangerschap
Soms kunnen aanstaande moeders al tijdens hun zwangerschap extra begeleiding of een steuntje in de rug gebruiken. Daarvoor heeft het CJG in Rotterdam verschillende mogelijkheden. Wilt u meer informatie, dan kunt u bellen met het CJG via 088-2010000.

Persoonlijk advies en ondersteuning
Na de geboorte bent u bij het CJG aan het juiste adres voor vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Alle ouders, verzorgers, kinderen en jongeren kunnen bij het CJG terecht. Samen met u zoeken de jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, (dokters)assistenten, (ortho)pedagogen en andere deskundigen naar een antwoord op uw vraag.

Als u wilt, bieden de professionals u persoonlijk advies en ondersteuning. Ook kunnen zij in overleg met u contact leggen met bijvoorbeeld het wijkteam, scholen en lokale hulpinitiatieven, omdat zij daarmee nauw samenwerken.

Meer informatie op de website
Op de website van het CJG ziet u voor welke vaste contactmomenten ieder kind wordt uitgenodigd. Ook vindt u er nieuws, informatie over het CJG en antwoorden op uw (opvoed)vragen. Daarnaast staat op de website een overzicht van de cursussen en trainingen die worden gegeven. Zo kunt u meer te weten komen over thema’s als spelen, gezond eten, bewegen, opvoeden, pesten en genotmiddelen. U kunt hier tijdens de bijeenkomsten over spreken met de CJG-professionals en andere ouders/ verzorgers ontmoeten.

Contact met het CJG
Verspreid door Rotterdam zijn er tientallen CJG-locaties. Zo is er altijd een CJG bij u in de buurt. U kunt contact opnemen op de manier die u het prettigst vindt, zowel online als offline. Zo bent u welkom tijdens het inloopspreekuur en kunt u op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur bellen. Op de contactpagina van CJG Rotterdam ziet u alle contactmogelijkheden.

Is uw kind geboren na 1 januari 2012? Dan kunt u met uw DigiD inloggen op www.cjgouderportaal.nl. Daar kunt u onder meer zelf digitaal uw afspraken maken en verzetten.

Contactinformatie

CJG Rozenburg

Adres
Jan van Goyenstraat 1
3181 HR Rozenburg
Telefoon
088-2010000
Website
Website Centrum voor Jeugd en Gezin