Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Jonker Fransstraat

De Jonker Fransstraat krijgt een nieuw uiterlijk. Het afgelopen jaar heeft de gemeente Rotterdam gewerkt aan een nieuw inrichtingsplan. De straat wordt groener, veiliger en prettiger om in te verblijven.

In nauwe samenwerking met de RET is een ontwerp gemaakt dat meer ruimte biedt aan voetgangers en fietsers. Zo komen er meer bomen en hebben we op de plekken waar het kan, gekozen voor klinkers in plaats van asfalt.

Veiliger

Om de veiligheid te verhogen wordt de snelheid voor al het auto- en tramverkeer in de Jonker Fransstraat teruggebracht naar 30 km per uur, eerst in het deel tussen de Goudsesingel en de Admiraal de Ruyterweg en op termijn in de gehele Jonker Fransstraat. Bovendien wordt het kruispunt met de Admiraal de Ruyterweg veiliger gemaakt.

Planning

Begin november 2022 is gestart met de vervanging van het riool in het deel tussen de Admiraal de Ruyterweg en de tramhalte bij het Noordplein. In de loop van 2023 wordt de gehele Jonker Fransstraat in fases aangepakt. Naast het vervangen van een deel van de riolering en het tramspoor, wordt de hele straat opnieuw ingericht. Wij verwachten de werkzaamheden in het najaar van 2023 af te ronden.

Werkzaamheden

Tijdens de herinrichting van de Jonker Fransstraat in 2023 is er gedurende een langere periode geen tramverkeer mogelijk. Ook voor autoverkeer is de straat dan slechts in één richting toegankelijk.

In het voorjaar van 2023 zullen we u informeren over de gevolgen van de werkzaamheden en de maatregelen die we nemen om overlast zo veel mogelijk te beperken.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de herinrichting? Stuur dan een e-mail naar jonkerfransstraatso@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.