Ga naar de hoofdinhoud

26 april 2024

Algemeen

Leestijd: 2 min

Het regende weer lintjes in Rotterdam

Nog nooit werden er in Rotterdam zoveel koninklijke onderscheidingen uitgereikt tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. In de burgerzaal in het stadhuis mocht burgemeester Aboutaleb vrijdag 26 april maar liefst 49 Rotterdammers een lintje opspelden. Ook een eerste keer: dit jaar werden er meer vrouwen dan mannen onderscheiden.

Tijdens de Lintjesregen krijgen Rotterdammers die zich inzetten voor de samenleving een onderscheiding uit naam van de Koning. Het gaat om mensen die jaren hard hebben gewerkt voor anderen, vaak naast een vaste baan en op vrijwillige basis. Bijvoorbeeld meneer Van den Berge die zich al sinds 1979 inzet voor atletiekclub Rotterdam Atletiek, fietstochten maakt met mensen met een visuele beperking en vrijwilliger is bij De Zonnebloem en stichting House4SriLanka.

Tandheelkunde en mantelzorg

Of mevrouw Kwakman, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van haar vakgebied Mond, Kaak- en Aangezichtschirurgie, en daarnaast actief is als mantelzorger voor een aantal familieleden.

Bekende zangeres

Zangeres Berget Lewis mag zichzelf nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De succesvolle zangeres zet zich belangeloos in voor het Leger des Heils en de Herdenking Vliegramp Bijlmermeer. Daarnaast deelt zij haar kennis en ervaring met jong talent. Zij werd vrijdag door het door haar opgerichte gospelkoor toegezongen in de burgerzaal.

Lintjesregen 2024
Een deel van Rotterdammers, onder wie zangeres Berget Lewis, die op 26 april een onderscheiding kregen. Met vooraan burgemeester Aboutaleb. Foto: Iris van den Broek
‘De Lintjesregen is een ode aan mensen met hart voor de stad. Een eervolle taak die ik de afgelopen 15 jaar met plezier heb gedaan.’
Burgemeester Aboutaleb

Laatste keer

Voor burgemeester Aboutaleb was het zijn laatste Lintjesregen als burgemeester van Rotterdam. Een bijzonder moment. Aboutaleb: ‘De Lintjesregen is een ode aan mensen met hart voor de stad. En wat is er mooier dan die mensen in het zonnetje zetten, namens de Koning nog wel? Een eervolle taak die ik de afgelopen 15 jaar met plezier heb gedaan.’

In de Orde van Oranje-Nassau

De burgemeester reikte vrijdag 3 keer Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit, 9 keer Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en 37 keer Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Weten wie er allemaal een lintje hebben gekregen? Kijk op Rotterdam.nl/lintjesregen.